Sende, "Halep İçin Uzat Elini"

Sende, "Halep İçin Uzat Elini"

Semerkand Vakfı Denizli Şubesi, Beşir Derneği Denizli Temsilciliği ve TÜMSİAD Denizli Şubesi tarafından yürütülen "Halep İçin Uzat Elini" kampanyası ile ilgili olarak Beşir Derneği Denizli Temsilcisi Emrah GÜRBÜZ açıklamada bulundu.

A+A-

Beşir Derneği olarak yurt genelinde İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliğinin 18.11.2016 tarih 87102 sayılı Suriye Yardımları kampanyamız kapsamında yürüttüğümüz insani yardım çalışmalarımız son günlerde Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle mağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve cennette yemek varsa ölelim diyen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her şekilde göstermek için  “Halep İçin Uzat Elini” kampanyasını başlattık.

5 yıldan bu yana bölgede etkin olarak devam ettiğimiz yardım faaliyetlerimizin son gelişmelerden sonra artırılması elzem hal almıştır. Bu kapsamda Türkiye genelinde 12 noktada oluşturduğumuz toplama ve transfer depoları ile toplanan yardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatlarını yapmaktayız. Ekiplerimiz ve ortak çalıştığımız Suriyeli sivil toplum örgütleri ile Suriye içerisinde bu yardım malzemelerinin dağıtımı bizzat bizim tarafımızdan kontrollü olarak yapılmakta ve nihai kullanıcı Suriyeli mazlum sivil halk ve diğer ihtiyaç sahipleri olmaktadır.

Türkiye’nin öncülüğünde varılan anlaşma sonrası önümüzdeki günlerde 100.000 den fazla Halep halkının sınırlarımıza gelmesi bekleniyor.

Kilis’te bulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelen muhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmet verebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız vardır.

Var olan 100 bin kapasiteli fırına ilave olarak sahada daha yaygın ve etkin yardım için 2 tane mobil fırın temin edilerek çalışmalara dâhil edilecektir.

Yine mevcut günde iki öğün 10 bin kişilik sıcak yemek üretip dağıtımını gerçekleştirdiğimiz aşevimize ek olarak 2 tane mobil aşevi temin edilerek kardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretinde olacağız.

Azez kırsalında kurduğumuz çadır kentler gibi yeni kamp alanları oluşturularak Halep halkının konaklaması sağlanacaktır.

Tüm bu çalışmaları 5 yıldır bağışçılarımızın desteği ile yürütmekteyiz. Bundan sonrada aziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardım faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız.

Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımda bulunabilirsiniz. 5 yılın Derneğimize verdiği tecrübe doğrultusunda bölgeye çok sayıda yardım ulaştırmaktan ziyade nitelikli yardım ulaştırmak gerektiği kanaatindeyiz. Onlarca tır giyim malzemesi göndermenin mazlumların yarasına merhem olmayacağı açıktır. Bu tarihe kadar yaklaşık 4.000.000 Suriyeliye yardım ulaştırmış bir dernek olarak bölgedeki gerçek ihtiyaçların ne olduğuna ilişkin bir acil ihtiyaç listesi belirledik ve ilk etaptaki yardımlarımızı bu kapsamda gerçekleştireceğiz. Ulaştıracağımız nakdi yardımlar ile bölgeden temin edilecek kalıcı yardımlara daha çok ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu nakdi yardımlar doğrudan bölgede Derneğimiz kontrolündeki çadırkent, fırın ve aşevi sayılarının artırılmasında ve bölge dışından gelmeyen ayni ihtiyaçların temini için kullanılacaktır. Beşir Derneği’ne yapılacak ayni ve nakdi bağışlar “Gıda Bankacılığı” kapsamında bağışçılarımızın vergisinden düşünebilecektir.

Bu kampanya için gelen ayni ve nakdi bağışlar başta Halepliler olmak üzere Suriyeliler ve diğer tüm ihtiyaç sahipleri için kullanılacaktır. Kesinlikle ikinci el malzeme temin edilmeyecektir.

02582422515 ve 05536257667 nolu telefonlarımız ve Saraylar Mah. 364 Sok. No:3/A Merkezefendi/DENİZLİ (Devlet Hastanesi Arkası) adresinde bulunan destek merkezimiz 09:00-23:00 saatleri arasında açık olacaktır.

T.C. Ziraat Bankası: Gebze Bağdat Caddesi Şubesi (1728) - Swift Kod: TCZBTR2A

Hesap No: 57461050-5077 İban No: TR 0600 0100 1728 5746 1050 5077

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.