Rus Büyükelçisi Hayatını Kaybetti

Rus Büyükelçisi Hayatını Kaybetti

Ankara'da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti

A+A-

Ankara'da son dakika gelişmesi... Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası saldırgan ve yaralı büyükelçi içeride kaldı. Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu, çatışma yaşandı. 25 dakika sonra silah sesleri kesildi. Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Saldırganın Arapça ve Türkçe konuştuğu ve 'Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın' diye bağırdığı belirtiliyor. Rus Dışişleri Büyükelçi Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırgan Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis Mevlüt Mert Altıntaş.

 

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Rus Dışişleri Büyükelçi Karlov'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırı sonrası havaya ateş açıp içeriyi boşaltan saldırgan polisin düzenlediği operasyonla öldürüldü. Görgü tanıkları takım elbiseli saldırganı koruma sandıklarını söyledi. Olay sırasında 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığı belirtiliyor.

 

SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ MEVLÜT MERT ALTINTAŞ

 

Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler Nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu polis meslek yüksekokulu mezunu ve halen Çevik Kuvvet'te görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş. Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı.

 

ANNE VE KARDEŞİ GÖZALTINDA

 

Manisalı olan Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın hemen ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeşinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak'ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.