Pamukkale'den Eğitime Destek Devam Ediyor

Pamukkale'den Eğitime Destek Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesi, eğitime verdiği desteklerine bir yenisini daha ekliyor.

A+A-

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İçle Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde eğitim gören her okuldan 10 başarılı öğrenciye eğitim yardımı verilecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sanayi kenti Denizli’deki ara eleman sorunu çözümüne destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

 

Eğitime verdiği desteklerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, sanayi kenti olan Denizli’deki en büyük sıkıntılardan biri olan ara eleman konusunda da projeye imza attı. Belediye sınırları içindeki ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye eğitim yardımı veren Pamukkale Belediyesi, TEOG’da başarılı olan ve meslek liselerini tercih eden öğrencilere de destek verecek. Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde ikamet eden ve TEOG’dan 350 ve üzeri puan alıp Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin herhangi birine yerleşme puanı bazında ilk 10’a giren öğrencilere maddi destek sağlanacak. Başarı puanı sınırı Sağlık Meslek Liseleri’nde 450 olarak baz alınacak. 12 okuldan ilk 10’a giren öğrencilere aylık 100 TL olarak verilecek olan eğitim desteğinin süresi 8 ay olacak. Projeyle ilgili Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nun makamında düzenlenen protokol törenine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Pamukkale Belediyesi’nin eğitime verdiği desteklere bir yenisini daha eklediğini belirterek, “Bugüne kadar konferans salonu başta olmak üzere okullarımıza bir çok desteği veren Pamukkale Belediyesi, eğitim yardımı konusunu daha da genişlettik. Sayın Başkan Hüseyin Gürlesin’e eğitime verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

“AMACIMIZ ARA ELEMAN SIKINTISINI GİDERMEK”

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim konusunda ilçede önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Sanayi kenti olan Denizli’de çoğu sektördeki ‘ara eleman’ sıkıntısını gidermek için meslek liselerine teşviki daha da arttırmalıyız. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi olarak ilçe sınırlarımız içinde olan 12 Mesleki ve Teknik Liseleri’ni tercih eden ve ilk 10’a giren öğrencilere eğitim yardımı yapacağız. Amacımız mesleki anlamda eğitim kalitesinin daha da arttırılması sağlamak ve kalifiye eleman yetiştiren okullarımıza bir nebze de olsa destek olmak. Ayrıca bu desteğimiz sadece eğitim yardımı değil, bu okulların tanıtılması için belediye olarak etkinliklerine de her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise başta sanayi sektörü olmak üzere diğer birçok sektörde ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Pamukkale Belediyesi bir çok önemli projenin yanında bu konuda da destekte bulunuyor. Bu nedenle sayın Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Balcıoğlu, Başkan Gürlesin ve Müdür Erdoğan tarafından protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.