MHP'de Bir Şok İhraç Daha...

MHP'de Bir Şok İhraç Daha...

MHP İl Başkanlığı, Kongre sürecinde Meral Akşener’i destekleyen MHP eski Milletvekili Rıdvan Yalçın ile Milletvekili Adayı Onur Şahin’in partiden ihraç edilmeleri için disiplin kuruluna sevk etti.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi’nde sular durulmuyor. MHP İl Başkanlığı, Kongre sürecinde muhalif kanattan meral Akşener’i destekleyen MHP eski Milletvekili Rıdvan Yalçın ile 1 Kasım 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı Şahin’in partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, ihraç edilecek olmalarına şaşırmadıklarını söyleyerek, “Bilin ki zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur” dedi.

İhraç talebine savunma yazmayacağını söyleyen Yalçın, “Ben bu partinin iki dönem il başkanlığı bir dönem milletvekilliğini yaptım. Onur Şahin teşkilat görevleri yanında Altınordu belediye başkan adayı ve son milletvekili adayımız oldu. İhraç edilecek olmamıza şaşırmadım. Bu güne kadar ne yazmış söylemişsem hepsinin sonuna kadar arkasındayım. Sayın Meral Akşener, Sayın ümit Özdağ ve Sn Sinan Oğan ile birlikte ihraç edilmeyi kendime onur sayacağım. Elime tebligat geldiğinde ihraç talebine savunma yazmayacağım. Çünkü savunma vicdanı olan, karar verme hürriyeti olan, en önemlisi de hukuken ve siyaseten meşruiyeti olan bir heyete yapılır.”

Yaşananların kongre istemekte ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu savunan Rıdvan Yalçın, “Ben karşımda öyle bir heyet görmüyorum. Görmediğim için kongre istemiştim ve ne kadar haklı olduğumuzu her geçen gün yeniden anlıyor ve ihraç edilecek olmama değil işte buna üzülüyorum. Bilin ki zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.