Haberiniz Olsun,10 Bin TL Cezası Var

Haberiniz Olsun,10 Bin TL Cezası Var

22 Kasım 2016 tarih ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Kimlik Bildirme Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında apartlarda 22 Ocak tarihinden itibaren anlık kimlik bildirimi zorunlu oluyor. Yasal sürede sisteme dahil olmayan apart sahiplerine 10 bi

A+A-

Kimlik bildirme Kanunu’nda yapılan değişiklikle apartlar denetim altına alınıyor.  Denizli’de çok yaygın olan ve ancak  sık sıkta şikayet konusu olan apartlar da anlık kimlik bildirmeyenleri  ağır cezalar bekliyor.

Konu  ile ilgili olarak Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sisteme dahil olmayan apart sahipleri için ilk seferde 10 bin TL, eksik ve yanlış bilgi verenler içinse 5 bin TL ceza söz konusu. Yapılan açıklamada: “   Kanun gereği; özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını anlık gönderilebilmesi için 22 Ocak 2017 tarihine kadar süre verilmiş, sistem üzerinden anlık olarak bildirme zorunluluğu getirilmiş olup, bu tür tesisler ile apartlarm, kullanmış oldukları bilgisayar sistemlerini, genel kolluğun bilgisayar terminallerine bağlamaları gerektiği Kanun kapsamına alınmış olup, bağlamayan ve anlık iletmeyen işyerlerine gerekli idari para Cezalan uygulanacaktır.Günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik, günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, ilk etapta ruhsat şartı aranmaksızın, kazanç amacı ile kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri, Özel hastaneler ile günübirlik evler de bu kanun kapsamına alınmıştır.

Sisteme bağlanmayan tesislere On bin TL, sisteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen ( kiralama yapan şahsın kimlik bildirimini yapmayan) veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise Beş bin TL. idari para cezası uygulanması öngörülmüş, bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatları iptal edileceği hükme bağlanmıştır” denildi. Apart sahiplerinin bağlı bulundukları kolluk kavetlerine 22 Ocak 2017 tarihine kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.