El Bab'dan Acı Haber,4 Şehit 11 Yaralı

El Bab'dan Acı Haber,4 Şehit 11 Yaralı

Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü IŞİD, Türk askerine saldırdı. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

A+A-

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü IŞİD unsurları saldırdı. İlk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu. Saldırıda 15 askerin de yaralandığı açıklandı. 

HASTANE CİVARINDA ÇATIŞMA: 4 ŞEHİT, 15 YARALI

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan ancak son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. 

Çok sayıda DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı. Şehit olan askerlerin de Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirileceği bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan bilgilendirmede El Bab'ta çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: 

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarımızdan 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere 15 kahraman silah arkadaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralılar süratle hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ağır yaralı arkadaşımızın hayati tehlikesi yüksektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

YARALI ASKERLERE ULAŞIMDA KAR ENGELİ!

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi. 

EL BAB'DA 25.ŞEHİT

TSK'nın Suriye'ye girmesinden sonra El Bab bölgesinde verilen şehit sayısı toplamda 25'e yükseldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.