Dikkat! Halsizlik hepatit belirtisi

Dikkat! Halsizlik hepatit belirtisi

Halsizlik altta yatan kronik hepatit B, C, frengi veya AIDS hastalığının tek belirtisi olabiliyor.

A+A-

Halsizlik, yorgunluk vakalarının önemli bir kısmı organik kökene dayanmaz iken tek başına halsizlik altta yatan kronik hepatit B, C, frengi veya AIDS hastalığının tek belirtisi olabiliyor.

Kırmızı, sürekli kaşınan ve yanan cilt alerjinin en büyük belirtisiyken, vücutta sürekli kaşıntı B12 eksikliğinin yan etkileri arasında bulunuyor.

Halsizlik altta yatan kronik hepatit B, C, frengi veya AIDS hastalığının tek belirtisi olabiliyor.Halsizlik altta yatan kronik hepatit B, C, frengi veya AIDS hastalığının tek belirtisi olabiliyor.Bacaklarda şişme ile birlikte nefes daralması ve çabuk yorulma gibi belirtiler bu soruna işaret ediyor.Anemi varlığında dil rengi parlak kırmızıya dönüyor ve dil üzeri pürüzsüz bir hal alıyor.

Bacaklarınızda şişme ve nefes darlığı kalp hastalığına işaret edebilir.Saçlarda dökülme ve tırnaklarda çabuk kırılma da en çok görülen belirtiler arasında bulunuyor.Dışkıda kan ve aşırı zayıflama kanser belirtileri arasında...

Karında asit ile ödemin beraber saptanması kalp yetmezliklerinde (sağ kalp yetmezliği) sık rastlanan bir durum olarak görülüyor.Tırnaklarda oluşan küçük çukurlar; sedef hastalığı ve egzamanın en önemli belirtileri arasında yer alıyor.Kulak ve tırnak dibinde görülen morluk da dolaşım sistemi hastalığının en önemli belirtilerinden sayılıyor...Vücutta durmadan devam eden kaşıntı B12 eksikliğinden kaynaklanabilir.

Son 6 ayda vücut ağırlığının yüzde 5-10'unun istemsiz kaybı; sindirim sistemi hastalıkları, kanser, solunum, dolaşım ve metabolik sistemlerin kronik hastalıkları gibi sorunlardan kaynaklanabiliyor.

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.