Denizli Güne Kar Yağışı İle Başladı

Denizli Güne Kar Yağışı İle Başladı

Meteoroloji geçtiğimiz hafta kar konusunda sıkça uyarılar yapmıştı. Denizli yeni güne kar ile başladı.

A+A-

Denizli’nin merkezinde de kar yağışı bugün kendini gösterdi. İşlerine gitmek için sabah yatağından kalkan vatandaşları dışarıda kar yağışı karşıladı. Hazırlıksız çıkan vatandaşlar trafikte zorlanırken yetkililer ise dikkat edilmesi gereken konular hususunda uyarılarda bulundu.

SOBA YAKANLAR DİKKAT!

Yetkililer soba yakan vatandaşlarımıza uyarılarda bulundu. Soba bacası ve boruları her ay düzenli bir şekilde temizlenmeli diyen yetkililer, ‘Yanan sobaya yeni kömürün atılması yanma hızını yavaşlatır, bu sobanın iyi yanmasını önler. Bu nedenle aşırı duman oluşur ve duman karbon monoksit oluşturur. Bu da zehirlenmelere neden olabilir.

Soba çok sayıda borulu ve dirsekli olmamalı, boru ve dirsek birleşim yerleri hava sızdırmayacak bir şekilde olmalı. Sobanın geri tepmemesi için baca çatıdan en az bir metre yüksek olmalı ve mutlaka baca şapkası (kapağı) bulunmalı.

Vatandaşlarımız, dikkatini üzücü olayların olmaması için soğuktan ziyade soba ve bacaya yoğunlaştırmalı. Sobalar mutlaka üstten yakılmalı, alt kapağı kapalı, üst kapağı açık tutulmalı. Vatandaşlarımızın menfaatleri gereği bu tavsiyelere uymaları gerekmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.