Denizli'de Herkes Yüzme Öğrenecek

Denizli'de Herkes Yüzme Öğrenecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında müjdesini verdiği ve İncilipınar’ın ardından kent merkezinde inşa edilecek Karahasanlı ve Dokuzkavaklar Kapalı Yüzme Havuzu projesinde de ilk kazma vuruldu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Proje kapsamında açıkladığı kent merkezi ve ilçelerde inşa edilecek kapalı yüzme havuzu çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda bitirilme aşamasında olan İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu’nun ardından Denizli merkezdeki Karahasanlı ve Dokuzkavaklar mahallelerine yapılacak olan iki kapalı yüzme havuzunda daha ilk kazma vuruldu. Karahasanlı Mahallesi’nde inşa edilecek kapalı üzme havuzu 3835 metrekare alanda oluşacak. Tesiste 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet eğitim havuzu ve tribün, 2 adet çok amaçlı salon, 2 adet antrenör odası, idare odası, doktor odası, kafeterya ve mescit yer alacak.

 

Her biri birer spor kompleksi

 

Dokuzkavaklar Kapalı Yüzme Havuzu ise 2200 metrekarelik kapalı alanda inşa edilecek. İçerisinde 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet eğitim havuzu ve tribün, 2 adet çok amaçlı salon, idare odası, kafeterya, antrenör odası, doktor odası ve mescit bulunacak. Bir spor kompleksi olarak hizmet verecek her iki tesis; kadın, erkek, çocuk, yetişkin, yaşlı tüm halkın kullanımına sunulacak. Tesiste Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başta yüzme olmak üzere farklı spor dallarında ücretsiz kursları olacak.

 

“Halkımız yüzme öğrensin istiyoruz”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşları spor yapmaya teşvik eden yatırımlar gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “121 Dev Proje çerçevesinde kent geneli ve ilçelerde 7 kapalı yüzme havuzu yapacağımızın sözünü verdik. İncilipınar’daki tesisimiz tamamlanma aşamasına getirildi. Kısa süre önce Acıpayam ilçemizdeki tesisimize de başladık. Şimdi ise Dokuzkavaklar ve Karahasanlı Kapalı Yüzme

Havuzlarında da çalışmalara başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah söz verdiğimiz tüm yatırımlarımızı kısa sürede hayata geçireceğiz. İnşallah Denizlimizde yüzme bilmeyen kalmayacak. Tesislerimizde ücretsiz yüzme eğitimleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.