Büyükşehir’den Karla Mücadeleye Devam

Büyükşehir’den Karla Mücadeleye Devam

Sabaha kadar süren karla mücadele çalışmalarını yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlarla da kartopu oynadı.

A+A-

Beklenen kar yağışına karşı tüm önlemlerini alarak ekiplerini hazır bekleten Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar yağışının etkili olduğu akşam saatlerinden itibaren merkez ve tüm ilçelerde karla mücadeleye başladı. Sabaha kadar süren karla mücadele çalışmalarını yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlarla da kartopu oynadı.

 

Yurdun dört bir yanında yaşanan yoğun kar yağışı Denizli’de de etkisini gösterdi. Hava tahminlerini dikkate alarak ekiplerini hazırda bekleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte merkez ve tüm ilçelerde karla mücadeleye başladı. Yoğun kara rağmen yolların kapanmaması ve vatandaşların günlük yaşamlarını sürdürebilmesi için büyük uğraş veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, 100 araç ve 18 ekipten oluşan personeliyle çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yüksek kesimlerindeki mahallelerin ana bağlantı yollarında başlatılan çalışmaların dışında Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkiinde de karla mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar bıçakları ve greyderlerle ulaşımın aksamaması için yoğun çaba harcıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, buzlanma olaylarının yaşanmaması için de tuz ile birlikte kar ve buz çözücü solüsyon kullanıyor.

 

Başkan Zolan çalışmalara katıldı

 

Kar yağışının etkisini göstermesiyle görevi başındaki ekipleri ziyaret ederek kolaylıklar dileyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförleri ve karla mücadele ekipleriyle bir araya geldi. Adalet Parkı’nda karın keyfini çıkaran vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Zolan, kısa süre kartopu oynayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“Ulaşımla ilgili yaşanan bir sıkıntı söz konusu değil”

 

Başkan Zolan, yaptığı açıklamada çok mutlu oldukları bir gün yaşadıklarını belirterek, “Çünkü dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı sabaha kadar devem etti. Uzun zamandan beri arzu ettiğimiz bir yağıştı. İnşallah devamını temenni ediyoruz. Biz kar yağışından dolayı herhangi bir şikayette

bulunmuyoruz. Gece boyunca ekiplerin başındaydım. Yolların açılması için keyifle gayret gösterdik. Ekibimiz hizmet noktasında ayaktaydı. Emek verenlere çok çok teşekkür ediyorum. Denizli’de ulaşımla ilgili yaşanan bir sıkıntı söz konusu değil.

 

“Bereket yağdı”

 

Kar yağışını sevinçle karşıladıklarını dile getiren Başkan Zolan, “Şükürler olsun bereket yağdı. Çünkü biz geçen kışı oldukça kurak geçirmiştik. Ve yazın bunu çok hissetmiştik. Kaynaklarımız yüzde 40 azalmış, sularımız kurumuştu. Maliyet önemli değil, vatandaşlarımıza su verememek gibi kritik eşiklere gelmiştik. Bu kış iyi başladı, duamız kar yağışının devam etmesi. Biz de böyle geceden sabahlara kadar zevkle çalışacağız” diye konuştu.

 

Toplu ulaşım araçları tavsiyesi

 

19 ilçede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Çameli’de, Buldan’ın yüksek kesimlerinde, Serinhisar’ın Kocapınar bölgesinde, Honaz’ın Karaçay mevkiinde, Kale Karayayla’da çalışmalar yaptık. Her ilçeye araç göndermiştik zaten. Sabit orada bekleyen araçlarımız var. İlçe belediyelerimizin araçlarıyla birlikte çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Zolan ayrıca vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda tavsiye ederek Perşembe günü belediye otobüslerinin ücretsiz olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.