Bu Market 600 Kişiye Bedava!

Bu Market 600 Kişiye Bedava!

Farklı belediyecilik için çeşitli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi’nin “Sosyal Market” projesi sayesinde yaklaşık 600 ailenin yüzü gülüyor.

A+A-

İlçe genelinde ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik hayata geçirilen projeye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bizim amacımız Pamukkale ilçesindeki her hanenin mutlu olması” dedi.

 

Pamukkale Belediyesi’nin farklı belediyecilik alanında en önemli projelerinden biri olan “Sosyal Market” kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi ailelerdin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İlçe genelindeki 68 mahalleden ihtiyaç sahibi olan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yaptığı başvuru sonrasında yapılan inceleme sonucu belirlenen aileler yardım almaya hak kazanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, incelemesi tamamlanan ve “Sosyal Kart” almaya hak kazanan ihtiyaç sahiplerine kartları tek tek kendisi dağıtıyor. Bugüne kadar yapılan başvurular sonrasında 600’e yakın aile Sosyal Market’ten alış veriş yapma hakkını elde etti. Bu kişiler aylık 1000 puan yüklenen kartlarıyla neye ihtiyacı varsa alabiliyor. Her ay yeniden güncellenen 1000 puanla ihtiyaç sahibi vatandaşlar ayakkabıdan, giyeceğe, deterjandan, bakliyata kadar geniş ürün yelpazesinden istediği ürünü alabiliyor. Paranın geçmediği “Sosyal Market” her gün gelen vatandaşlarla dolup taşıyor.

“FARKLI BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

 

Sosyal belediyecilik ananında Pamukkale Belediyesi’nin şimdiye kadar birçok önemli projeyi faaliyete geçirdiğinin altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sosyal Market’in bu projeler içinde dikkat çektiğini belirtti. “Komşusu açken tok yatan biden değildir” Hadis-i Şerif’inden yola çıktıklarını belirten Başkan Gürlesin, “Biz istiyoruz ki Pamukkale’de yaşayan aileler mutlu olsun. Özellikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın mutluluğuna Sosyal Market aracılığı ile destek veriyoruz. Hedefimiz ilçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi tüm ailelere bir nebze de olsa destek olmaktır. Belediye ekiplerimiz ilçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi ailelerin evini tek tek gezip yaptıkları anketle yardıma muhtaç aileleri belirliyorlar. Ailelerle birebir yapılan yaklaşık 60 sorulu anketle puanı 50’nin üzerinde olan tüm ailelere Sosyal Market’ten yardım almayı hak kazanıyor. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda yardım almayı hak eden her aileye belediyemiz tarafından aylık bin kredilik alışveriş kartı olan ‘Sosyal kartı’ veriyoruz. Bizim önceliğimiz ailenin maddi durumu. Maddi durumu iyi olmayan, evinde öğrencisi çok olan hemen hemen tüm ailelere Sosyal Market aracılığı ile yardım ediyoruz. Amacımız insanlarımızın mutluluğu” dedi. Başkan Gürlesin, Gıda Bankacılığı kapsamında yürütülen proje ile en az bin aileye ulaşma hedefleri olduğunun da altını çizerek, “Bunu gelecek yıllarda 2000-2500 kişiye kadar yükseltmek istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü oluyoruz. Bu sayede halkımıza dokunmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.