Başkan Akcan Gazetecilerin Gününü Kutladı

Başkan Akcan Gazetecilerin Gününü Kutladı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, “Basın çalışanları kamu görevi görmektedir. Özgür ve bağımsız çalışmalılardır. Bu vesile ile görevi başında hayatını kaybeden gazeteci İlyas Haytan’ı rahmetle anıyoruz” dedi.

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda, Türk toplumunun aydınlatılması, doğru habercilikle bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında çalışan gazetecilerin büyük rol üstlendiğini söyledi.

Başkan Akcan, gazetecilerin gününü kutladı, “Gazeteciler bir çok zorluğa göğüs gererek çalışıyor. Gecesini gündüzüne katıp, yaz kış, tehlikeli tehlikesiz demeden canla başla yaptıkları haberlerle Türk toplumuna haber ve bilgi akışını sağlayan çalışan gazeteci arkadaşlarımın günü kutlu olsun. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan, özgür ve tarafsız bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Gazetecilerin başta özlük haklarının iyileştirilmesi, rahat, özgür, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması en büyük dileğimizdir. Gazeteciler, kamu görevi görmektedir. Bu nedenle amacı haber alıp, toplumu aydınlatmak olan basın mensuplarına yardımcı olmak hepimizin görevidir. Bu önemli günde, görevi başında iken bir trafik kazasında şehit olan gazeteci İlyas Haytan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.