Almanya'da Türk kültürünü tanıttılar

Almanya'da Türk kültürünü tanıttılar

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Erasmus Plus kapsamında ortak olduğu From Stones To Shelter-From Grain To Bread Mobility Projesi için Almanya'ya gitti. Gençler, Almanya, İtalya ve Polonyalı yaşıtlarına Türk kültü

A+A-

Gençlerin kültürel hareketliliğini amaçlandığı From Stones To Shelter-From Grain To Bread Mobility Projesi kapsamında Almanya'nın Obing kentine giden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri burada Türk kültürünü tanıttı. Proje kapsamında motivasyon ve takım çalışmaları konularında eğitim alan gençlerin bulunduğu projede Polonya, İtalya ve Almanya'dan da katılımcılar yer aldı. Proje ile ilgili bilgi veren Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Zeynep Karakoç, "Denizli Büyükşehir Belediyesi  Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak 12 kişilik Gençlik Meclisi gönüllüsü ile Avrupa Birliği Erasmus Plus çerçevesince ortak olunan From Stones To Shelter-From Grain To Bread Mobility Projesi için Almanya'nın Obing kentine gittik. Polonya, İtalya, Almanya ve Türkiye'den 15-20 yaş arasında çok sayıda katılımcı projeye dahil oldu. Proje kapsamında katılımcılar iletişim becerilerinin gelişmesi, kültürlerin tanınması ve çevre değerlendirilmesi konularında tecrübe edinme fırsatı buldu" dedi.

 

TÜRK KÜLTÜR GECESİ DÜZENLEDİ

 

Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje kapsamında uluslararası gruplar oluşturmanın yanı sıra el sanatları, orman-doğa, çiftçilik ve yöresel yemekler gibi farklı konularda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Gençler, çiftçilik uğraşılarında bulunarak ağaçlandırma ve orman yolu yapımı, marangozlar eşliğinde üretim gibi çeşitli etkinliklere katıldı. Ayrıca Münih kentine yapılan gezide Almanya'nın merkezi yerleri görüldü." Almanya'da düzenlenen Türk Kültür Gecesi'ne Almanya, İtalya ve Polonyalı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Karakoç, "Burada Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, turistik gezi alanları, doğal güzellikleri, manevi değerleri, el sanatları ile ebru sanatı tanıtıldı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.