"e-ticaret Dünyasına Türk Çıkarması"

"e-ticaret Dünyasına Türk Çıkarması"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Denizli'de düzenlenen PTT AŞ Yönetim Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Hükümetimiz, ihracatçılarımızın dünyadaki en önemli elektronik ticaret ortamlarına Amazon, Alibaba gibi portallara üyelikleri halinde üyelik bedellerini karşılamak gibi önemli bir karar, destek ve teşvikin arkasında." dedi.

Zeybekçi ve Arslan, toplantı öncesinde, etkinliğin yapıldığı otelin önünde kargo, bankacılık, lojistik ve posta işlemlerini gerçekleştirebilen PTT Mobil İşlem Aracı'nın tanıtımını yaparak açılış kurdelesini kestiler.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT Mobil İşlem Aracı'nın PTT'nin erişemediği alanlarda hizmet vereceğini belirterek, bu sayede hizmeti en ücra noktaya götüreceklerini söyledi. Arslan, Denizli'den başlayan hizmet seferberliğinin tüm Türkiye'ye yayılacağını dile getirdi.

PTT AVM

Bakanlar Arslan ve Zeybekci daha sonra e-ticaret noktasında hayata geçirilen PTT AVM'nin tanıtımını izleyerek, sanal alışveriş ortamında kıyafet denedi.

Bakan Arslan, 3 gün sürecek toplantı kapsamında 81 ilin PTT başmüdürlerinin bir araya gelerek kurumun misyonunu ve vizyonunu ileriye taşıyacak çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

"e-ticaret" ile ilgili dünyanın geldiği nokta ve Türkiye'nin alması gereken konumla ilgili çalışmaların üzerinde duracaklarını aktaran Arslan, "PTT bu konuda çok önemli bir görev üstlenecek. Sayın Bakanımızın ekonomide ülkemizin gelmesi gereken nokta konusunda çok ciddi çalışmaları var. Bu da onlardan bir tanesi. Sayın Bakanımıza bu konudaki hem ufkumuzu açmak adına, Türkiye'yi ileriye taşımak adına ortaya koyduğu görüşmeler, uygulamalar hem de çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hükumetimizin çizdiği hedefler çerçevesinde, PTT olarak almamız gerek konumu biliyoruz, daha ileriye taşıyacağız. Uygulamamız Denizli'den halkımıza insanımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"e-ticaret dünyasına Türk çıkarması"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise dünyada e-ticaretin kullanımının inanılmaz bir hızla her yıl katlanarak artığına dikkati çekti.

Gelişmiş ülkelerde toplam ticaret hacminin yüzde 13'ünü insanların elektronik ortamda yaptığını belirten Zeybekci, şöyle konuştu: 

"İnsanlar elektronik ortamda deneyerek, ödemesini yaparak ve ulaştırmasını da satın alarak böyle bir teminde bulunuyor. Bunun en uç örneklerinden bir tanesi Çin. Dünyanın hemen hemen ihracatının ve ticaretinin yüzde 25'inin olduğu ülkenin toplam ticaret içerisindeki e-ticaretinin payı yüzde 16'ların üzerinde yüzde 17'ye doğrudur. ve her yıl hızla artıyor Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde toplam ticaret üzerinde elektronik ticaretin payı da yüzde 6'lar seviyesinde. Ama maalesef cep telefonu kullanımında kişi başına düşen cep telefonunda dünyada ilk 3'te yer alan Türkiye'de toplam ticaretimizin içerisinde e-ticaretin payı yüzde 1,5'ler seviyesinde. Onun için Türkiye olarak önümüzde çok mesafe almamız gereken inanılmaz bir derinlik var, daha doğrusu ben bunu fırsat olarak görüyorum."

Türkiye'nin 150 milyar dolarlık ihracatının daha fazla artması noktasında e-ticarete çok daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Zeybekci, konuyla ilgili hükümetin bütün bakanlıklarla iş birliği içerisinde çalışmalarının olduğunu bildirdi.

Zeybekci, bu işin kaptanlığını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yapacağını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: 

"1 yıldan daha az bir süre içerisinde Başbakanımızın verdiği talimatla hükümetimiz, ihracatçılarımızın dünyadaki en önemli elektronik ticaret ortamlarını Amazon, Alibaba gibi portallara üyelikleri halinde üyelik bedellerini karşılamak gibi önemli bir karar, destek ve teşvikin arkasında şu anda. Bunu da inşallah Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın o konudaki koordinasyonuyla teknik bilgileriyle ilgili kuruluşlarla Ekonomi Bakanlığı ve Başbakanımızın talimatıyla en kısa sürede gerçekleştireceğiz inşallah. Yani şu olacak inşallah Alibaba ve Amazon gibi e-ticaret alanlarına e-ticaret dünyasına bir Türk işgali, Türkiye'nin oralara çıkarmasını göreceğiz inşallah."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.