Güzellikte yeni trend çay ağacı yağı

Güzellikte yeni trend çay ağacı yağı

Çay ağacı yağının faydalarını öğrenince güzellik rutininize eklemeden geçemeyeceksiniz. İşte çay ağacı yağının cildiniz için faydaları...

A+A-

Avustralya'da uzun süre kesik ve yara tedavileri için kullanılan çay ağacı yağı şimdilerde de bir güzellik kurtarıcısı görevi üstleniyor. Güzellik ürünlerinde de sıkça kullanılan çay ağacı yağının faydalarını öğrenince güzellik rutininize eklemeden geçemeyeceksiniz.

İşte çay ağacı yağının cildiniz için önemli faydaları:

- Akne üreten bakterilerle mücadele eden çay ağacı yağı sivilce oluşumunu önlüyor. Çay ağacı yağını aloe vera ile hazırlayacağınız bir yüz maskesi ile sivilceye eğilimli cildinize uygulayabilirsiniz.

- Kuru bir cilt yapısına sahipseniz çay ağacı yağının nemlendirici gücünden faydalanabilirsiniz. Daha fazla etkisini görmek istiyorsanız, cildinize masaj yaparak uygulayacağınız çay ağacı yağına jojoba veya zeytinyağı da ekleyebilirisniz.

- Çay ağacı yağı vücutta meydana gelen kötü kokularında doğal çözüm kaynağı. Duşta keyif yapmak isterseniz birkaç damla küvet suyuna eklemeniz yeterli.

- Düzenli masaj ile saç derisine uygulanan çay ağacı yağı, saç dökülmesini azaltır ve saç diplerini güçlendirir. Çay ağacı yağı içerikli bir şampuan tercih edebileceğiniz gibi dilerseniz çay ağacı yağı, yumurta, yoğurt ve balı karıştırarak saç ve saç derisine maske yapabilirsiniz.

- Doğal anti-bakteriyel ve anti-mantar özelliklerine sahip olan çay ağacı yağı deri enfeksiyonlarını tedavi edici etkisi bulunuyor.

- Kepek sorunu yaşıyorsanız çözümü çay ağacı yağında. Şampuanınıza % 5 oranında çay ağacı yağı karıştırın ve birkaç yıkamadan sonra sonuçları görün.

- Çay ağacı yağı ayrıca muhteşem kokusuyla ideal bir aromaterapi ve SPA için harika bir karışım olarak kullanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.