Gürlesin'den Öğrencilere Kariyer Tavsiyeleri

Gürlesin'den Öğrencilere Kariyer Tavsiyeleri

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kezban-Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu’nun “Kariyer Günleri”nin bu ayki konuğu oldu.

A+A-

Başarının sırlarını öğrencilere aktaran Başkan Gürlesin, “Çok çalışmadan ve hedef koymadan başarılı olmak mümkün değildir. Sizler zamanı çok iyi değerlendirerek hedeflerine ulaşabilirsiniz” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yoğun geçen programlarının arasına eğitim konusundaki talepleri de değerlendiriyor. Kezban-Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu’nda her ay geleneksel olarak düzenlenen “Kariyer Günleri”nde bu ay Başkan Gürlesin konuk oldu. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte okulu yaptıran ve adını anneleri Kezban ile babaları Ali Çınar’ın adını veren hayırsever işadamı kardeşler Selahattin, Mehmet ve Hüseyin Çınar ile Okul Müdürü Ahmet Koçer, öğretmenler ve yüzlerce öğrenci katıldı. Okul Müdürü Ahmet Koçer, düzenli olarak 8. sınıf öğrencilerine kariyer eğitimi verdiklerini belirterek, bu ay Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in hayat tecrübelerini öğrencilere aktarmalarını istediklerini ifade etti.

“VARSA YOKSA ÇALIŞMAK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrencilere hayatın her alanında kullanabilecekleri altın değerinde ders vererek başarıya giden yolu anlattı. “Hayatta başarılı olmak için kendinizin bir değer olduğunuzu unutmayın” diyen Başkan Gürlesin, “Bir ailede 5 kardeş olduğunuzu düşünürsek sizin her biriniz anne ve babanız ile kardeşlerinizce çok değerlisiniz. O zaman sizlerde kendinizin değerli olduğunu bilin. Önce siz kendinize inanın. Anneniz babanız, öğretmenleriniz ve bizlerin sizlerden çok şeyler beklediğimizi bilmenizi istiyorum. Ayrıca zamanı en verimli şekilde kullanmalısınız. Zamanı verimli kullanın ki ilk önce siz ve ardından size inanan ve güvenenler rahat etsin. Tabi bunların en başına çalışmayı koymamız gerekir. Varsa yoksa çalışmak, çalışmak ve çalışmak gelir diyorum. Çalışmadan başarıya ulaşmak imkansızdır. Bir sonuç elde edemeyiz. Çalışmazsak netice alamayız. Okula niçin geliyoruz. Bir beklentimiz bir hedefimiz var. Bu hedefe de çalışarak ulaşırız” dedi.

“BAŞARININ SIRRI DİSİPLİNDE”

Hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Başkan Gürlesin, “Bu devirde en önemli şey kişinin kendini geliştirmesidir. Mutlaka bir yabancı dil bilmek gerekir. Mümkünse 2 ya da 3 yabancı dil bilmek çok daha büyük avantajlar sağlayacaktır. Bir diğer önerim severek çalışmanızdır. Sizlerden severek, verimli çalışmanızı ve belirlediğiniz hedefinize ulaşmak için gerekeni yapmanızı bekliyoruz. Eğer bir işte sevgi olmazsa başarı da sapmalar olabilir. Plan, hedef, disiplin, severek çalışma sonucunda başarı birer birer size gelecektir. Buna ek olarak dürüst olmanızı istiyoruz. Hayatın her alanında dürüstlükten ayrılmayın. Hayata bu şekilde bakarak pozitif düşünmenizi istiyoruz. Üniversite okumanızı istiyoruz. Dünya öyle bir hızla dönüyor ki bu hıza ancak hedef belirleyerek, disiplinle, dürüstlükten ayrılmadan çalışarak yetişebiliriz” diye önerilerini dile getirdi. Öğrencilerin yaklaşık 2 saat süren programı, büyük bir ilgiyle dinlemeleri dikkat çekti. Ardından öğrenciler sordu Başkan Gürlesin cevapladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.