Gürlesin,Çamur At İzi Kalsın Zihniyeti

Gürlesin,Çamur At İzi Kalsın Zihniyeti

Pamukkale Belediyesi’nin Ramazan Ayı İftar Yemeği Mal alımı ihalesi ile ilgili olarak, kamuoyuna CHP İl Başkanı Teoman Sancar tarafından astı astarı olmayan bir şekilde lanse edilmeye çalışılan konuyla ilgili bu açıklamayı yapmak zorunlu hale gelmiştir.

A+A-

Adı geçen ihaleyi alan PAKTAŞ firması iddia edildiği gibi Hüseyin Gürlesin ve Selim Arkan’a ait değildir. PAKTAŞ, Pamukkale Belediye Meclisi’nin 10.06.2014 tarihli toplantısında oy çokluğuyla yüzde 100’ünün tamamen Pamukkale Belediyesi’nin iştiraki olmuştur. Ticaret Sicil kaydında da bu karar mevcuttur. Dolayısıyla adı geçen ihaleye atılan ve verdiği rakamla alan PAKTAŞ’ın ihalesine yine iddia edildiği gibi fesat karıştırılmamıştır.

Amacı halka hizmet olan Pamukkale Belediyesi’nin ve sahibi olduğu PAKTAŞ’ın adının bu tür suçlamalarla asılsız bir şekilde anılmasını ve aslı astarı olmayan suçlamalara maruz kalmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Öncelikle Pamukkale Belediyemize ait olan Paktaş şirketi tamamen kamu şirketidir. Yemek ihalemize girmesi konusunda kanuni olarak herhangi bir sakınca yoktur. Zaten kamu menfaati sağlanması için kurulmuştur ve kurulduğu günden bu yana başarı ile çalışmaktadır” dedi. “Paktaş kazandığı Ramazan ayı ihalesine 3 özel firma ile birlikte yarışmış bu açık ihalede en düşük fiyatı vererek ihaleyi kazanmıştır” da diyen Başkan Gürlesin, açıklamasına şöyle devam etti; “CHP İl Başkanı bu durumdan neden rahatsız olmaktadır. En düşük ikinci firma ile aramızda 122 bin TL fiyat farkı vardır. PAKTAŞ ihaleye girmeseydi. Bu şartlarda yemek ihalemiz 122 bin TL daha fazla fiyata yapılacaktı. 122 Bin TL bu halkın cebinden çıkan paradır. CHP’li Teoman Sancar partisinin ön seçiminde sandıktan çıkıp, belediye başkan adayı olsaydı eğer belediyeciliği az da olsa anlardı. Ben öncelikle CHP’li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Nasıl bir anlayışla yönetilen CHP İl Başkanlığında kendilerini temsil eden isim var. Biz vatandaşlarımızın parasını daha hesaplı, en uygun şekilde harcama planı yapmak için çalışırken 122 bin TL daha ucuza yapmayı taahhüt ediyoruz. Bunu basın toplantısı ile çarpıtarak, reklam peşinde koşma adına kamuoyuna çıkma telaşıyla açıklamalarda bulunuyor. Sayın Teoman Sancar açık ihale yaptığımız PAKTAŞ ile ihaleye katılan, diğer 3 özel firma ile bağınız olmadığına inanaraktan, daha ucuza verilen ihalede hangi akıllar ve yanlış yönlendirmelerin telaşı ile bu talihsiz açıklamayı yaptığınızı kamuoyu takdirine bırakıyorum. Yüksek fiyatlı ihaleler sizin işiniz, yerel yönetimlerde halk bu yüzden size yetki vermiyor. Pamukkale Belediyesi’nin ismini bu tür yalan ve çamur at izi kalsın açıklamaları kirletemezsiniz . Buna hakkınız yok”.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.