Gürlesin: Türk Kadınlarımızı Saygıyla Selamlıyorum

Gürlesin: Türk Kadınlarımızı Saygıyla Selamlıyorum

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, batılı ülkelerde kadınların seçme ve seçilme hakkını 2. Dünya Savaşı sonrasında elde ederken, Türk kadının 1934 yılında bu hakka sahip olmasının kadınlara verilen değeri en güzel şekliyle gösterdiğini bildirdi.

A+A-

Başkan Gürlesin, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 80. Yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanınmasının Cumhuriyetimizin en önemli reformlarından biri olduğuna işaret eden Başkan Gürlesin, şu görüşlere yer verdi:

‘Cumhuriyetimizin daha ilk yıllarında, demokrasi ve kadın hakları açısından böylesine cesur ve başarılı adımlar atıldı ve Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı 1934 yılında elde edildi. Batılı birçok ülkede, kadınlar bu hakları İkinci Dünya Savaşı sonrasında elde etmişken, kadınlarımızın 1934 yılında seçme ve seçilme hürriyetine sahip olması, kadınlarımıza verilen değerin en güzel göstergesidir. Söz konusu reformların uygulamaya geçirilmesinde ise aradan geçen yıllara rağmen son döneme kadar istenilen ölçüde başarı kaydedilemedi. Biz, kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasette daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri ve eğitim fırsatlarından mahrum kalmamaları gerektiğine inanıyoruz. Hükümetimiz bu alanda çok büyük reformlar gerçekleştirdi, kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptı.

Bugün eğitimden sağlığa, ticaretten bürokrasiye, sanattan spora kadar her alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımız, inanıyorum ki, siyasette daha etkin rol üstlenmeleri halinde, bu alanda da büyük başarı kaydedecek, ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunacaktır. Bu düşüncelerle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümünü kutluyor, bütün kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.