Günün Menüsü

Günün Menüsü

A+A-

Ezo Gelin Çorbası

Ezo Gelin Çorbası Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

1 orta boy soğan

4 diş sarımsak

1 çay bardağı kırmızı mercimek

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 domates rendesi

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Nane

Karabiber

1. 5 litre su

Ezo Gelin Çorbası Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Tencereye (düdüklü) yağları koyup, soğan ve sarımsağı kavuralım. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim, domates sosunu ilave edip ardından karabiber ve naneyi de ekleyip bir kaç dakika pişirelim. Yıkadığımız pirinç, mercimek ve bulguru da tencereye alıp üzerine 1. 5 litre kaynamış suyu ekleyelim ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirelim.

Has Dolması

Has Dolması Tarifi'nin Malzemeleri

1 adet büyük boy kuru soğan

2 adet sivri biber

1 adet domates

1 demet maydanoz

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı tane sumak

250 gram bıçak ağzı kayması

250 gram yağlı kıyma

100 gram kuyruk yağı

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

İsot

Pul biber

Yenibahar

10 adet kuru patlıcan

10 adet kuru biber

Asma üzüm yaprağı

Lahana

2 adet haşlanmış soğan

Has Dolması Tarifi'nin Yapılışı

Pirinçleri yıkadıktan sonra bütün sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın kıymaları, baharatları, salçayı yağı ve sumağı katıp hepsini karıştırın. Sumakları yaklaşık iki saat önce kaynamış suya bırakıp öyle süzün)sonra doldurun.

Kırmızı Lahana Turşusu

 

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri

1 adet kırmızı lahana

1 su bardağından 2 parmak eksik su

Yarım çay bardağından 1 parmak eksik tuz

Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sirke

Yarım çorba kaşığı limon tuzu

Yarım çorba kaşığı şeker

2 küçük sarımsak

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi'nin Yapılışı

Lahanayı yıkayıp ince ince keselim. Ayrı bir kapta su, tuz, şeker, limon tuzu ve sirkeyi eriyene kadar karıştıralım. Turşuyu yapmak istediğimiz bidon, kavanoz veya kapaklı bir kaba lahanaları koyup üzerine hazırladığımız suyu dökelim. Üzerine sarımsağı koyalım. 10-12 gün sonra turşumuz hazır.

Browni Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:

1 paket margarin margarin

2 yumurta

1 bardak şeker

50 gram kakao

Kabartma  tozu

Vanilya

1 çay bardağı sıvı yağ

Un

Şerbeti için:

1 bardak süt

1 bardak şeker

Browni Kurabiye Yapımı Tarifi'nin Yapılışı

Hamurunun malzemelerini yoğuruyoruz top top yuvarlıyoruz 180 derecede üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz sütle şekeri karıştırıp sıcak olan kurabiyeleri şerbete batırıp tepsiye diziyoruz üzerine hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.