Güney Devlet Hastahanesi Ne Zaman Bitecek ?

Güney Devlet Hastahanesi Ne Zaman Bitecek ?

Çal ve Çameli Devlet Hastanelerinde yaşanan Doktor sıkıntısı Güney ilçesinde de yaşanıyor. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, İlçede yaşayan vatandaşların şikayetleri üzerine, Sağlık Müdürlüğü'ne, Güney Hastanesinin ne zaman biteceğini sordu.

A+A-

Bilgi Edinme Talebi ile Güney Devlet Hastahanesi inşaatının ne zaman bitirileceğini ve ilçede yaşayan vatandaşların acil sağlık hizmetlerinden  nasıl yararlandığını soran CHP Milletvekili Melike Basmacı, "Güney ilçesinde hastalara diğer ilçelerdeki doktorlar tarafından mı hizmet verilmektedir. Hastane ne zaman bitirilecek." gibi sorular yöneltti.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda onların mağduriyetlerine çare arayan CHP Milletvekili Yazmalı Efe Melike Basmacı, "Denizli'nin neresinde bir sorun varsa biz oradayız. Aksayan ve yerine getirilmeyen görevlerin her zaman takipçisiyim ve gücüm yettiğince de olmaya  devam edeceğim. Çünkü ben Denizlinin Milletvekiliyim." dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın Sağlık İl Müdürlüğü'nden Güney Devlet Hastanesi ile ilgili istediği Bilgi Edinme Talebi ve Müdürlükçe verilen cevabi yazı şöyle:

 

T.C.DENİZLİ VALİLİĞİ

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne

Tarih : 26/04/2016

Konu : Bilgi Edinme Talebi

Güney İlçesi halkı hasta olduklarında yeterli hizmeti alamamaktan yıllardır muzdarip olmuşlardır.2015 Ekim ayında inşaat ve tadilat işleri için ihalesi yapılan Güney Devlet Hastanesi çalışmaları devam ettiği görülmektedir. Ayrıca ilçede 112 acil sağlık hizmetleri işlemlerinin yeterliliği ve zamanında hastalara ulaşılması konusunda sıkıntılar yaşandığı gözlemlenmiştir.

Buna göre ;

1-İhalesi yapılan Güney Devlet Hastanesi’nin ihale rakamı nedir ? Hastane ne kadar sürede bitirilmesi düşünülmektedir ?

2016 Yatırım bütçesinde yatırıma konu olan rakam yer almış mıdır ?

Hastanede hangi birimler yer alacak,hangi konularda uzman doktorlar görev alacaktır?

2-Güney İlçesinde acil durumlarda 112 hizmeti en uzak noktaya kaç dakikada ulaşmaktadır ?

Hizmet Güney İlçesinden mi,yoksa diğer ilçe merkezlerinden mi verilmektedir ?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim.

Melike BASMACI

CHP DENİZLİ MİLLETVEKLİ

 

T.C.

DENİZLİ VALİLİĞİ

 İl Sağlık Müdürlüğü

sayın; Melike BASMACI

CHP Denizli Milletvekili

 

Halkla ilişkiler Binası 5. kat Oda No:5051

ANKARA

 

İlgi : 26/04/2016 tarihli dilekçelerinız.

 

İlgi dilekçelerinizle ilgili olarak; İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Ambulans Servisi Başhekimliğinden alınan bilgiler doğrultusunda istemiş olduğunuz bilgiler aşağıda açıklanmıştır.

 

Güney ilçesinde bulunan eski adliye binasının ilçe entegre hastanesine dönüştürülmesi işi 2015 yılında ihale edilmiş, 1.430.000,00 TL bedel ile Çağatay Yıldız İnş. firmasında kalmıştır.

Bahse konu işe 27/11/2015 tarihinde başlanılmış olup, İşin süresi 270 takvim günüdür. İşin bütçesi 2015 yılında Bakanlığımız tarafından planlanmıştır.

Binanın bodrum katında tesisat odaları arşiv vb. birimler, zemin katında aile hekimliği ve acil müdahale birimleri, l, katında yataklı setvisler, 2. katında toplum sağlığı merkezi birimleri olması planlanmıştır. Yapılan hastane İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde entegre ilçe hastanesi olup, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları ile Kadro Standartları Hakkında Yönergeye göre 2 aile hekimi uzmanı kadro standardı bulunmaktadır.

Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı A2 tipi Güney Acil Sağlık İstasyonu Güney İlçe Merkezindeki Kaymakamlık binasında bulunmakta ve Güney bölgesine hizmet vermektedir. Güney Acil Sağlık İstasyonunun istatistiksel verilerine göre son 6 (altı) aylık (2015 Kasım, Aralık — 2016 Ocak, Şubat, Mart, Nisan) ulaştığı vaka sayısı 251 ortalama

aylık vaka sayısı 42 olarak gerçekleşmiştir. Sağlık Bakanlığının hizmet standartları gereği olması  gereken vaka ulaşım süreleri kent merkezinde 10 dk, kırsal bölgede ise 30 dk. olarak belirlenmiş olup, Güney Acil Sağlık İstasyonunun son 6 (altı) aylık verilere göre Güney kent merkezi ulaşım süresi ortalaması 5,8 dakika, kırsal bölge ulaşım süresi ortalaması 17,4 dakika olarak gerçekleşmiştir.

 

 

 

Bilgilerinize arz ederim.

 

Dr. şükrü ARPACI

İl Sağlık Müdürü

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.