Güle Güle Servet Abi Mekanın Cennet Olsun

Güle Güle Servet Abi Mekanın Cennet Olsun

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı vefat etti.Cenaze 30/08/2015 PAZAR günü öğle namazını müteakip Sultan Ahmet camii nden kaldırılacak.

A+A-

Araştırmacı, yazar ve Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı olan Servet Kabaklı, dün akşam kızı ile birlikte dışarıda iken birden fenalaştı. Nefes almakta güçlük çeken ve bir süre nefes alması duran Servet Kabaklı, acilen Haseki Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı.


Beynine pıhtı gittiği ve hayati fonksiyonlarının bir süre devre dışı kaldığını gözlemleyen doktorları Kabaklı’yı yoğun bakıma alınmıştı.



Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve Yeniçağ gazetesi yazarlarından Servet Kabaklı bir süredir İstanbul'da tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanede hayatını kaybetti.


Servet Kabaklı


1956'da Elazığ'da doğan Servet Kabaklı, gazeteciliğe 1976'da Tercüman Gazetesinin Elazığ Muhabiri olarak başladı. Üniversite eğitiminin ardından İstanbul'da gazeteciliğe devam eden Kabaklı, Türk dünyası, özellikle de Doğu Türkistan konusundaki çalışmalarıyla kamuoyuna ışık tutmuştu.


Servet Kabaklı, uzun yıllar Tercüman ve Türkiye gazetelerinde yazarlık ve yöneticilik de yaptı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.