Gül Yetiştirin Çünkü...

Gül Yetiştirin Çünkü...

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, jeotermal enerji ile seralarda yapılan topraksız tarımın 600 dekara ulaştığını söyledi.

A+A-

Ağırlıklı olarak kentte domates üretimin yapıldığını ve güle talebin de fazla olduğunu belirten Kutlu; hibe desteği verilen ürün için üreticileri gül yetiştirin çağrısı yaptı. 

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kentte jeotermal kaynaklı ısıtılan seralarda topraksız yapılan tarımın 600 dekarlık alana yaklaştığını söyledi. Topraksız tarımda üretilen ürünün ağırlıklı olarak domates olduğunu kaydeden İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Denizli'de 600 dekara yakın jeotermal ısıtmalı, topraksız modern seralar bulunuyor. 2009 yılından itibaren bu seralarda biyolojik mücadele yöntemleri uygulanıyor. Mümkün olduğunca kimyasal mücadele yapılmıyor. Bu nedenle ürünlerimizde şimdiye kadar herhangi bir kalıntı sorunu yaşanmadı. Hedefimiz, sera alanlarımızı hızla arttırarak bu konuda da ülkemizin önemli illerinden biri olmak. Denizli, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine yılda 10 milyon Euro civarında seralarda topraksız tarımla üretilen domates ihracatı yapıyor" dedi. İl Müdürü Sezgin Kutlu, 16 bin tonun üzerinde domates üretimi yapıldığını vurguladı. 

GÜL İÇİN ÜRETİCİ BEKLENİYOR

Güle de talebin fazla olduğunu ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca destek hibe verildiğini açıklayan İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Kesme gül dediğimiz güllere de talep çok fazla. Üretim yetersiz kalıyor. Denizli'de gül üretimi için girişimci bekliyoruz. Denizli'yi ülkenin en önemli gül yetiştirici illeri arasına sokabiliriz. Zira bölgemiz buna çok uygun. Alt yapımız var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.