Görenler Gözlerine İnanamadılar

Görenler Gözlerine İnanamadılar

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, yürüyüşe çıkan bir vatandaş ormanlık alanda 1 kilo 200 gram ağırlığında bir kuzu göbeği mantarına rastladı.

A+A-

Buldan sakinleri daha önce bu kadar büyük bir kuzugöbeği mantarı görmediklerini söylerken şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Buldan'a Derbent Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Akten (kahveci ), dün akşam üzeri yürüyüşe çıktı. ormana doğru yürüdüğü sırada bir ağacın dibinde 1 kilo 200 gram ağırlığında kuzugöbeği mantarı buldu.

Mustafa Akten,hayatında daha önce bu kadar büyük bir mantar görmediğini söyledi., "Dün akşam saatlerinde yürüyüş için mahallemizin yakınındaki ormana doğru yürüdüm. Yürürken, gözüme bir çarptı. Yakından bakınca kuzu göbeği mantarı olduğunu fark ettim. Hayatımda hiç kadar büyük kuzugöbeği mantarına rastlamamıştım. Görenler de daha önce bu büyüklükte bir kuzugöbeği mantarı görmediklerini söylediler.

Tartılan mantar tam 1 kilo 200 gram geldi. Kuzu göbeği mantarı çok lezzetli ve sağlık açısından yararlı. Kilosu 100 liraya satılıyor.

Ağaçlık bölgelerde tek tek veya küçük gruplar halinde bulunan kuzu göbeği mantarının protein değeri yüksek ve bir çok yararı bulunuyor.

B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeren kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.