Gönüllere ulaştılar

Gönüllere ulaştılar

Pamukkale Belediyesi, tasavvuf müziğinin dünyaca tanınan ismi olan ve "Çağımızın Itri'si olarak" anılan Ahmet Hatipoğlu anısına Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verdi. Türk Müziği Tasavvuf Topluluğu, özellikle merhum sanatçının besteleri başta olmak üzere b

A+A-

Türk Tasavvuf Musikisinin en büyük ustalarından, bestekar Ahmet Hatipoğlu, 23 Ağustos 2015’te vefat etti. Hatipoğlu, TRT ve Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi ve bestekarı ve tasavvuf camiasının kıymetli bir üstadıydı. "Çağımızın Itri'si olarak" anılan merhum sanatçı Ahmet Hatipoğlu anısına Pamukkale Belediyesi, Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verdi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, eski Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, tasavvuf musikisinin tutkunları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 Gecenin onur konukları ise merhum sanatçının ikiz kardeşi Hadis Alimi Said Hatiboğlu ile ünlü sanatçının oğulları Ahmet ve Itri Hatiboğlu idi.

 

GÖNÜLLERE ULAŞTILAR

Etkinliğin açış konuşmasında tasavvuf musikisi ile ilgili bilgiler veren Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, tasavvuf musikisinin ülkede yok olmak üzere iken, merhum sanatçı Ahmet Hatipoğlu ile yeniden can bularak gönüllere ulaşmaya devam ettiğini söyledi.

Etkinlikte Türk Müziği Tasavvuf Topluluğu, Koro şefi Erol Çiftçi yönetiminde özellikle merhum sanatçının besteleri başta olmak üzere birçok önemli eseri seslendirerek, gönüllere aktardı. Topluluğun bir üyesi olan Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fevzi Özdemir de solo olarak birçok eseri seslendirdi.

 

O’NU ANLATTILAR

Unutulmaz bir konserin ardından Çağın Itri’si merhum sanatçı Ahmet Hatiboğlu’nun yaşamı ve sanat hayatı kısa bir belgesel filmle aktarıldı.

“Ahmet’in Sanat aşkı hiç bitmedi” diyen ikiz kardeşi Said Hatipolu ise, anılarıyla merhum sanatçıyı anlatarak şunları söyledi, “50 yılı aşkın sanat hayatında sayısız Türk Musikisi eserine icra vasfı kazandırarak repertuvara kattı. Dini ve din dışı formlarda pek çok bestesi bulunuyor. Geliştirdiği yeni formlarda yazdığı eserlerle özellikle dini musikiyi zenginleştirdi. Ahmet hocanın ve tasavvuf musikisinin Denizlili hayranlarının böylesi güzel bir etkinlikle O’nu anması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

PAMUKKALE SANATLA KONUŞULACAK

Denizli’nin en büyük ilçesi Pamukkale’nin sanatsal ve kültürel etkinliklerde her zaman adından söz ettireceğini belirten Başkan Gürlesin ise, “Sanatsal ve kültürel anlamda etkinlikler noktasında ilçemizde önemli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak bilinir belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere de önem veriyor, vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ediyoruz. Konserler, şiir dinletileri gibi etkinlikleri gerçekleştirerek sanatsal anlamda ihtiyaçların giderilmesine katkı koymaya çalışıyoruz. Bugünde tasavvuf müziğinin dünyaca tanınan ismi olan Ahmet Hatipoğlu anısına Türk Tasavvuf Musikisi Konseri düzenledik. Gerçekten çok güzel bir etkinlikle, geniş program çerçevesinde ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçımızı andık. Değerlerimizin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması anlamında da önemli bir etkinlik oldu. Merhum sanatçımıza Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Gürlesin, konuşmasının ardından merhum sanatçının ikiz kardeşi Hadis Alimi Said Hatiboğlu ile ünlü sanatçının oğulları Ahmet ve Itri Hatiboğlu’na davetlerini kırmayıp geldikleri için teşekkür ederek, hediyelerini verdi. Başkan Gürlesin ayrıca böylesi manevi atmosferi yüksek, müzik dolu bir gece yaşattıkları için Koro şefi Erol Çiftçi’ye çiçek taktim etti. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.