Gönül Sofraları Dolup Taşıyor

Gönül Sofraları Dolup Taşıyor

Her gün farklı bir mahallede düzenlediği gönül sofralarında vatandaşları bir araya getiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez aynı gün iki farklı mahallede düzenlediği iftarda 4 bin kişiyi ağırladı.

A+A-

İncilipınar ve Zeytinköy mahallelerinde kurulan iftar sofralarına katılan Başkan Osman Zolan, “İki mahallede aynı anda iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Her gün farklı bir mahallede düzenlediği gönül sofralarında vatandaşları ramazanın manevi atmosferinde buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, dün akşam farklı bir uygulamaya giderek iki ayrı mahallede iftar sofrası kurdu.

Büyükşehir Belediyesinin İncilipınar ve Zeytinköy mahallelerinde düzenlediği iftarlara Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler ilk olarak İncilipınar Mahallesi'ndeki İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen iftara katılarak vatandaşların ramazanlarını tebrik etti. Buradan Zeytinköy Mahallesi'ndeki iftar sofrasına katılan Başkan Zolan ve aynı sofrayı paylaşan binlerce vatandaş dualarla oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

Vatandaşlardan "Bizim mahallemize de gelin" talebi 

İftarın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Osman Zolan, bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün 2 mahallede iftar sofrası kurduk. Birincisi İncilipınar Kapalı Pazaryeri, diğeri de Zeyinköy Mahallemizde olmak üzere 2 iftarı aynı anda yapmanın mutluluğunu yaşadık" dedi. Denizli’de mahalle sayısının fazla olduğunu, vatandaşların "Bizim mahallemize de gelin" talebi bulunduğunu ve bu istekleri geri çevirmek istemediklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Bunun için de mümkün olan günlerde iftar sofrası kurduğumuz mahalle sayımızı ikiye çıkarmak istiyoruz” dedi.

2 mahalle 4 bin kişi…

Daha fazla kişiye ulaşmaya çalıştıklarını ve bunun içinde bazı günlerde çift iftar yapacaklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Ramazan ayının ortasınayaklaştığımız bu günlerde böyle bir planlama yaptık. Bazı günlerde çift iftar sofrası kuracağız ve daha fazla mahalleye ulaşacağız, daha fazla vatandaşımızla iftarlarda buluşacağız. Bugün 2 mahallemizde toplamda 4 bin vatandaşımızla iftarımızı açmış olduk. Bu manevi havayı hep beraber teneffüs ettik. Bu mahalle iftarlarının güzelliği ayrı, burası gönül sofrası, burası herkesin buluştuğu, gönüllerin buluştuğu yer. Bu güzelliği devam ettireceğiz. İnsanlarımız birbiri ile kaynaşacak komşular birbirleri ile aynı sofrada bir araya gelecek. Bizim amacımız mahalle kültürünün yaşatılması. Gençlerimizin bu kültürü unutmasın ve mahalle kültürü yaşamaya devam etsin istiyoruz” diye konuştu.

“Hangi mahallemizde neye ihtiyaç varsa yapacağız”

İncilipınar ve Zeytinköy mahallelerindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını da anlatan Başkan Zolan şunları söyledi: “İncilipınar’da altyapıyı tamamladık, sırada üst yapı var ona da başlayacağız. Ayrıca İncilipınar’da bulunan açık havuzu tamamen yıkarak, yeni baştan kapalı yüzme havuzu haline getirdik. Havuzumuz bayramdan sonra hizmet verecek. İncilipınar Mahallemizde güzellikler artarak devam ediyor. Zeytinköy Mahallemiz de doğal gaza kavuştu, yağmur suyu hatlarımızla ilgili burada bir çalışmamız oldu. Bazı noktalarda altyapı çalışmamız ve buna bağlı olarak üst yapı çalışmalarımız devam edecek. Bildiğiniz gibi kapalı yüzme havuzuna kavuşan ilk yerlerden birisi Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu, buraya yürüme mesafesinde. Bölge bölge hangi mahallemizde neye ihtiyaç varsa bunları yapmaya devam edeceğiz. Ramazanda da hem yatırımlar anlamında hem de manevi anlamda çalışmalarımız sürüyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.