Getirilmek İstenen 2.Tek Adam Rejimidir

Getirilmek İstenen 2.Tek Adam Rejimidir

Hayır kampanyası yürüten Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Denizlide AK Partiye ve Cumhurbaşkanına fena yüklendi...

A+A-

Demokrat Parti’nin (DP) Milli Şeflik geleneğine karşı kurulmuş bir parti olduğuna vurgu yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bugün Türkiye’ye teklif edilen bir kişinin vesayetinin kurumsallaştırılmasıdır. Bugün Türkiye’ye teklif edilen bir milli şeflik düzenidir.” İfadelerini kullandı. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Anayasa çalışmaları kapsamında Denizli’ye geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uysal, Demokrat Parti’nin Milli Şefliğe itiraz etmiş bir parti olarak kurulduğunun altını çizdi. İktidar partisinin 2017’de tekrar Milli Şefliği geri getirmeye çalıştığını ifade eden Uysal, “Bugün Türkiye’nin daha çok demokrasiye, daha çok hukuka ihtiyacı varken, 15 yıllık iktidarı boyunca rekorlar kırdığını iddia edenler bugün bu kötü gidişe son verelim diyerek Türkiye’nin kaçınılmaz kaderinin bir deli gömleği giydirircesine tek adam rejiminde olduğunu ifade eder hale geldiler.” İfadelerini kullandı.

 

İktidar partisinin iç ve dış politikalarını eleştiren Uysal, muhalefet partisi MHP’yi de unutmadı. MHP’nin 7 haziran seçimlerinin ardından takındığı tavrı eleştiren Uysal, “daha düne kadar verin Bilal’i alın iktadarı diyenler  7 Haziran seçimlerinin ardından o gün meşru zeminde koalisyonlar kurabilecekken 1 Kasım sonrası geldikleri noktada hangi muhasebelerle bu noktaya geldiler bilmiyoruz. Türkiye’nin bir beka sorunu vardır diyerek İktidarın önünü açtılar.  Ben Türkiye’nin bir beka sorunu olduğunu düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, iktidar Partisi ve Devlet Bahçeli’nin beka sorunu olduğunu düşünüyorum. Bugün Dünyada bir çok ülkede Cumhurbaşkanı’nı halk seçer ama o ülkelerde Cumhurbaşkanları beni halk seçti diyerek anayasal sınırların dışına çıkmazlar. Ama Türkiye’de hukukun dışında bir yetki kullanan bir Cumhurbaşkanı var. Bugün Türkiye’ye teklif edilen bir kişinin vesayetinin kurumsallaştırılmasıdır. Bugün Türkiye’ye teklif edilen bir milli şeflik düzenidir.” İfadelerini kullandı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.