Gergin Kongreden Yeni Yönetim Çıktı

Gergin Kongreden Yeni Yönetim Çıktı

Denizlispor’un olağanüstü genel kuruluna yaşanan gerginlikler damga vururken, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) Daire Başkanı Mustafa Şavluk, başkan seçildi. Eski başkanlardan Süleyman Urkay, akil adam Abdülkadir Uslu’yu sert sözlerle eleştirdi

A+A-

26 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Denizlispor’un olağanüstü genel kurul toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapıldı. Kongre de söz alan eski başkanlardan Süleyman Urkay, “Ben başkan adayı olacaktım. Ancak, dünyanın hiçbir yerinde olmayan akil adam uygulamasının olduğu Denizli’de başkan adayı olamıyorsun. Çünkü, kulübün üstündeki irade genel kuru iradesini hiçe sayıyor. Zaten genel kurul üyeleri de siyasi iradenin adamları. Bu kafayla Denizlispor hiçbir yere varamaz. Yeni başkan Mustafa Şavluk akrabamdır ama hiçbir projesi yok. Akil adam göreve getiriyor. Abdülkadir Uslu’yu telefonla arayıp, başkan adayı olduğumu söyledim, benden 6 milyon TL para istedi. Bu kafa yapısıyla Denizlispor hiçbir yere varamaz” dedi.

“URKAY YALAN SÖYLÜYOR”

Urkay’ın açıklamalarına Uslu’da sert tepki gösterdi. Abdülkadir Uslu, “Ben bu memlekette Sanayi Odası, İhracatçılar Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundum. 40 yıldır kamuoyunun önündeyim. Urkay yalan söylüyor. Kendisi Denizlispor’dan alacağı olan 6 milyon TL’yi 8 milyon TL olarak geri almıştır. Yakınlarını ihaleye sokup, Denizlispor’un Pamukkale’deki otoparkını almıştır. Ben durduğum yer de akil adam olmadım. Bu işe girdiğimizde borç 25 milyon dediler, ardından 35’e çıktı. Geçen sezon yapılan harcamalarla borç 40 mılyon TL’yi aştı. Şu anda borumuz 20 milyon TL’dir. İşadamları Denizlispor’a para isteyecek diye telefonlarıma çıkmaz oldu. Denizlispor’un sırtından para kazananlarla mahkemelerde hesaplaşacağız. Denizlispor’dan kim faiz aldı, kim fazla temlik koydurarak kulübün sırtından para kazandı hepsini biliyoruz” diye konuştu.

ZOLAN MÜDAHALE ETTİ

Kongre üyelerinden Haluk Lenger’de, kürsüye çıkıp “Denizli Büyükşehir Belediyespor’da Denizlili futbolcu yok. Başkanı da Denizlili değildir. Bunlar bir sezonda 5 milyon TL para harcıyor. Bu para halkın parasıdır. Denizli Büyükşehir Belediyespor’u kapatıp, kaynakları neden Denizlispor’a aktarılmıyor?” dedi. Bu kez Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu söz aldı, “İftira atılıyor. Biz 25 branşı olan spor kulübüyüz. İddia edilen rakamlar yalandır, uydurmadır” dedi. Salonda yine soğuk rüzgarlar esti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başta Süleyman Urkay ve Abdülkadir Usul olmak üzere tartışma yaratanlara müdahale etti, “Herkes soğukkanlı olsun, birbirinizi kırmayın” dedi. Zolan’ın çakışının ardından sular duruldu, Urkay salonu terketti ve oylamaya geçildi.

12 kişi yönetim kurulu üyesi, 50 bin TL’si nakit 50 bin TL’si senet olmak üzere kulübe 100’er bin TL hibe de bulundu. Yöneticilerden Mustafa Üstek ise, kulübe 1 milyon TL hibe de bulunduğunu açıkladı.

150 üyenin oy kullandığı genel kurul sonunda Mustafa Şavluk başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Mustafa Üstek, Mehmet Ekizler, Süleyman Gedik, Mehmet Ali Yılmaz, Melih Yanık, Ertuğrul Devecioğlu, Taner Atilla, Fatih Karahan, Ali Taşevli, Mehmet Uz, Burç Çiçek ve Beytullah Karafil.

SÜPER LİG SÖZÜ

Denizlispor’un yeni başkanı Mustafa Şavluk, kulübü iyi yönetme sözü verdi, “Hedefimiz Süper Lig’dir. Halkımızın desteğiyle bunu başaracağız” dedi. Bu arada, Horoz’un akil adamı Abdülkadir Uslu, akil adam uygulamasına gösterilen tepkilerden dolayı bu uygulamanın bittiğini açıkladı. Uslu, Fahri Danışma Kurulu kurduklarını söyleyerek, “Danışma Kurulu’nda şahsım, Hasan Kıbrıslıoğlu, Derya Baltalı ve Selami Urhan görev yapacak” dedi. Genel kurulda oylayanarak, danışma kurulunun varlığı da kayıtlara geçirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.