Gençlere “Sandığa Gidin” çağrısı

Gençlere “Sandığa Gidin” çağrısı

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, gençleri 1 Kasım’da sandık başına gitmeye çağırarak, “Türkiye’nin gençlere ihtiyacı var” dedi.

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, üniversite gençliğiyle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere özel hazırladığı mektubunu Denizli’deki gençlere ulaştıran CHP’li Vekil, üniversitelilerle sohbet etti, gençlerin sesine kulak verdi.

 

CHP’nin gençlik politikasını gençlere anlatan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, soruları cevapladı, gençleri ülkenin geleceğine sahip çıkmak için oy kullanmaya davet etti. CHP’nin sadece üniversiteli gençlere yönelik değil, görülmeyen gençlere, işsizlere, eğitim hayatından kopartılan kız çocuklarına yönelik kapsamlı bir gençlik politikasına sahip tek parti olduğunu söyleyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1 Kasımda tüm gençleri kendi geleceklerine sahip çıkmak için oy kullanmaya, Denizli’de oy kullanamayanları memleketlerine giderek vatandaşlık görevlerini yapmaya davet etti.

 

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, gençlerden büyük destek gören CHP gençlik politikasını anlattı:

 

CHP Aile Sigortası Programı kapsamında, üniversiteyi kazanamayan yoksul gençler için (18-20 yaş) aylık 240 TL’ye kadar üniversiteye hazırlık desteği verecek, Üniversite harçlarını tamamen kaldıracak, yurt sorununu, bir yıl içinde çözecek,

Gençlik İndirimi uygulanmasını sağlayacak, maddi durumu elverişli olmayan lise son sınıföğrencilerine eğitim yılı içerisinde aylık 100 TL kişisel gelişim katkısı (LiseKart) sağlayacak, lise son sınıf öğrencilerinin bilgiye erişimi için 1 GB Mobil internet erişimini ücretsiz sağlayacak, üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan gençlere İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 540 TL işsizlik desteği sağlayacak, ulusal düzeyde bir staj bilgi bankası kuracak, askerlik süresini kısaltacak.Öğrencilerin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylık dönemler halinde tamamlayabilmesini sağlayacak, sosyal etkinlik seçeneklerinin az olduğu bölgelerden başlayarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenebileceği “Gençlik Evleri” kuracak, Anayasa’nın 58. maddesinde yer alan gençleri “olağan şüpheliler” olarak algılayan anlayışı değiştirecek, “Ulusal Gençlik Konseyi” oluşturacak, YÖK kaldırılacak, Üniversite öğrenci konseylerinin üniversite senatolarında ve fakülte yönetimlerinde temsil edilmesini yasal güvence altına alacak.

 

Gençlerin ilgiyle karşıladığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun mektubunda güzel bir geleceği birlikte kurmak için gençlere çağrı yer alıyor: “Ülkeyi yönetenler ülkemizin sorunlarını çözmek konusunda sınıfta kaldılar. Ülke olarak çok hızlı şekilde karanlık ve zor günlere savruluyoruz. Ülkenin çıkarlarını ve halkın sorunlarını kendi hesaplarının önüne koyabilseler bu yaşadıklarımızı yaşamayabilirdik.Ben, artık Türkiye’nin acılar ve zor günler yaşamasını istemiyorum.Terör, ekonomik kriz, siyasi istikrarsızlık sarmalında ortak geleceğimizin kaybolmasını kabul etmiyorum.” diyerek mevcut durumu özetleyen ve gençlerin siyasete ilgisizliğinden sıyrılması gerektiğini ifade eden CHP Lideri, gençlere şu çağrıda bulunuyor:

Seni siyasete değil, bu siyaset düzenini değiştirmeye davet ediyorum. 1Kasım’da sandığa gidip “Önce Türkiye” diyen CHP için oyunu kullanman yalnızca bir başlangıç. Sonrasında senden istediğim CHP’nin bir parçası olman. Önce siyaset düzenini, ardından da Türkiye’yi değiştirmen. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsan, onu var etmek için mücadele etmen. Unutma ki Türkiye’nin sana ihtiyacı var. Sana güveniyorum. Sana inanıyorum. Gel. Güzel bir geleceği birlikte kuralım.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.