GEKA Araştırma Proje Desteği'ni 2 Milyona Çıkardı

GEKA Araştırma Proje Desteği'ni 2 Milyona Çıkardı

Denizli, Muğla ve Aydın'ın bölgesel kalkınması için çalışmalar yapan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Doğrudan Faaliyet Desteği bütçesini arttırarak 2 milyon liraya çıkardı.

A+A-

DENİZLİ, Muğla ve Aydın'ın bölgesel kalkınması için çalışmalar yapan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarını desteklemek için uyguladığı Doğrudan Faaliyet Desteği bütçesini arttırarak 2 milyon liraya çıkardı.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata; bölgenin rekabet düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya hız kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak araştırma, planlama, fizibilite çalışmalarının desteklenmesi için 2011 yılından bu yana 56 projeye 3 milyon 750 bin lira destek verdiklerini söyledi. Aydın, Denizli ve Muğla'dan gelen yoğun talep üzerine Yönetim Kurulu'nun destek bütçesine 1 milyon liradan 2 milyon liraya çıkarıldığını belirten Alata, başvuruların yıl sonuna kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

 

BAŞVURULAR BEKLERNİYOR

Bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki ederek yönlendirilmesine katkı sağlayan programın Güney Ege'nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda bilimsel veriler ışığında mevcut durumunu ortaya koyduğunu söyleyen Alata, "Ortaya konan raporlar gerek özel sektör yatırımları gerekse kamunun yapacağı yatırımlar ile diğer araştırma çalışmaları için çok iyi bir altlık niteliğinde, bu raporlar önümüzdeki dönemde özellikle büyük devlet yatırımları için yol gösterici olacak. Bu yıl 16 proje değerlendirmeyi geçerek uygulamaya başlandı. Bölge kalkınmasına ve ajansımızın bilgi üretme misyonuna hizmet edecek projeler için başvuruları bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.