Garip: Görevlerin En Soylusunu İcra Ediyorlar

Garip: Görevlerin En Soylusunu İcra Ediyorlar

Yusuf Garip “ Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir” dedi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  yayınladığı mesajda, “ Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir” dedi.

 

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,  mesajında, “öğretmenlerin geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini kaydederek, Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip, görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir" dedi.

Öğretmen ile öğrencisinin kurduğu ilişkinin, sınıflarla ve eğitim döneminin bitimiyle sınırla kalmadığını vurgulayan  Garip,  “Her sınıfta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur. Bizler de ve kişiliğimizde izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz hayat boyu devam eder. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir” diye konuştu.

Garip,   öğretmenlerin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmelerinin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyor, sevgi ve selâmlarımı iletiyorum.”

MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.