Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi açıklandı

Galatasaray-Fenerbahçe maçının hakemi açıklandı

Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçını Mete Kalkavan'ın yöneteceği açıklandı. Bu pazar günü oynanacak karşılaşma saat 20:00'da başlayacak.

A+A-

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetecek hakem açıklandı. Dev derbiyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Süper Lig'de 26. haftada oynanacak olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yönetecek hakem belli oldu. Pazar akşamı saat 20'de başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Galatasaray derbiye yeni teknik direktörü Jan Olde Riekerink'in yönetiminde çıkacak. Karşılaşma Fenerbahçe için hayati öneme sahip olacak. Çünkü Beşiktaş, eksik maçlarını da kazanmasıyla ligde liderlik koltuğuna oturdu.

METE KALKAVAN KİMDİR?

Mete Kalkavan (d. 1980 İstanbul), FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisi. Babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'dır. Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan'ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu. 1999 yılında çıktığı ilk maç PAF Liginde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor - Altay maçıydı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü - Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise 2011 yılında Gençlerbirliği-Konyaspor maçıdır. Halen Süper Lig hakemi olarak görev yapmaktadır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan'ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.