Fuat Avni'nin Operasyon Bombası Ortalığı Sarsacak!

Fuat Avni'nin Operasyon Bombası Ortalığı Sarsacak!

Fuat Avni Suriye'ye yapılacak bir operosyon için bomba iddialarda bulundu...

A+A-

Fuat Avni İsrail ile arası iyi olan ve İsraille ilişkilerin yürümesindeki kilit isim olan Feridun Sinirlioğlu'nun, İsraille aradaki buzları eritmek için harekete geçtiğini, böylece Suriye'ye yapılacak bir operasyonda İsrail'İn desteğinin alınmak istendiğini yazdı.

 

İşte Fuat Avni'nin paylaşımları:

 

1. Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ankara'nın en karanlık isimlerinden biri ve Yezid'in son gözdesi.

2. Daha önce Tel Aviv Büyükelçiliği yapan Sinirlioğlu'nun İsrail'le özel bağları var. Sinirlioğlu İsrail'le ilişkileri yürüten tek isim.

3. Sinirlioğlu aynı zamanda Yezid'in İsrail'le ticari bağlarını sağlıyor. Fidan'ın yürüttüğü ticari işleri Sinirlioğlu devraldı.

4. İHH Başkanı B.Yıldırım İsrailli komutanların kırmızı bülten talebi İnterpole gönderilmiyor diye isim vermeden Sinirlioğlu'nu eleştirmişti

5. Yıldırım, Mavi Marmara meselesini gündeme getirince Kaçak Saray'da sert tepkiler oluştu. Kendisine, susması gerektiği iletildi.

6. Sinirlioğlu bir süredir Yezid'in Batı’daki imajını düzeltmek için İsrail’le ilişkileri yeniden başlattı.

7. Sinirlioğlu’nun görüşmesi Mavi Marmara kriziyle ilgili değil. İsrail özür dilemiş gibi algı oluşturma derdindeler.

8. Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü olan Gold’la, Sinirlioğlu İsrail-Türkiye ilişkilerini yeni bir düzleme oturtmak için uğraşıyorlar.

9. Yezid'in tek isteği, Türkiye’nin Suriye’ye girmesi karşısında İsrail'in ona destek olması. Sinirlioğlu bunun için devrede.

10. İsrail, Türkiye’nin Suriye’de yıpratıcı bir savaş vereceğini zamanla savaşın maliyetlerini taşıyamayacağını düşünüyor.

11. Sinirlioğlu'nun sunduğu rapora göre İsrail, Yezid'in Suriye'ye girmesine ses çıkarmayacak. Sinirlioğlu İsrail'in adamı gibi çalışıyor

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.