Fırında Tavuklu Patlıcan Nasıl Yapılır ?

Fırında Tavuklu Patlıcan Nasıl Yapılır ?

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli bir tarif...

A+A-

arifi önceden haşladığınız kuzu etleriyle de hazırlayabilir, arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Fırında ön pişirme işlemine tabii tuttuğunuz patlıcanları, kızgın yağda kısa süreli kızartabilirsiniz.

Malzemeler

2 adet büyük boy bostan patlıcanı

1 adet orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

300 gram kuşbaşı tavuk göğsü

3 adet orta boy domates

2 adet orta boy yeşil biber

1/2 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

10 dal maydanoz

1/2 tatlı kaşığı kekik

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Nasıl yapılır

Bol suda yıkadığınız bostan patlıcanlarının üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yeşil sap kısımlarını üzerinde bıraktığınız bostan patlıcanlarını keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına dilimleyin. Tamamen kesmemeye, sap kısmını bağlantı noktası olarak sabit bırakmaya dikkat edin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aldığınız bostan patlıcanlarını zeytinyağıyla hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayın.

Tavuklu iç harcı için; kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Sarımsağı incecik kıyın. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz yeşil biberleri yarım ay şeklinde, kabuksuz domatesleri ise küp şeklinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Kalan zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar soteleyin. Kuşbaşı tavuk göğüslerini katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.

Tavuklar renk aldığında yeşil biberleri katıp çevirin. Domates küpleri ve biber salçasını ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekikle tatlandırın. Ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.

Fırından çıkardığınız patlıcanların dilim aralarını hafifçe aralayıp hazırladığınız tavuklu harçla doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edin. İncecik kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra ılık olarak paylaşın.

Afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.