Final’de velilere de eğitim var

Final’de velilere de eğitim var

Denizli Özel Final Okullarında gelenenk haline gelen sosyal aktiviteler kervanına bir yenisi daha eklendi. Velilere yönelik “Çocuklarla İlteşim Veli Semineri''ni Sosyolog Nurdoğan Arkış verdi. Seminere velilerin ilgisi yoğundu.

A+A-

Öğrencilerin eğitiminin yanısıra sosyal alanda da gelişmesini hedefleyen Final Okulları bu sefer de Çocuklarla İletişim Veli Semineri düzenleyerek aktivitelerine devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Final Okulları Kurucusu İhsan Özen, dünyanın artık değiştiğini, bu değişimi takip ederek çocuklarla daha iyi iletişim kurabilmeleri açısından ailelerin de sürece dahil olmaları gerektiğini belirterek, velilerin eğitimine yönelik benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Semineri Sosyolog Nurdoğan Arkış verdi.

Seminerde Arkış, Çocuklarda özgüven, ailenin buna katkısı, ailenin çocukları hayata hazırlaması gibi başlıklar altında velileri bilgilendirdi.

Arkış, velilere çocuklarını her zor durumda kaldıklarına ellerinden tutup kaldırmamaları gerektiğini anlatarak, “Çünkü onların da hayatı öğrenmeleri gerekiyor. Çünkü hayat zorlukları da içine alan bir bütün. Anne-babaların aşırı koruyucu ve kollayıcı tutum takınmaları, çocuklarımızın doğuştan var olan özgüvenlerinin gelişememesine, hatta yok olmasına yol açıyor. Böylelikle sorunlarla başetmeyi, kendilerini doğru bir şekilde ifade etmeyi öğrenemiyorlar. Herkes hayatta kendi doğrularını ve prensiplerini belirler. Anne-babalar, bu prensiplerin oluşmasında, karakterlerinin şekillenmesinde çocuklarının önünü açmalıdırlar” dedi.

Arkış, seminerde kendi hayatından ve karşılaştığı ilginç olaylardan anektodlar da aktardı. Veliler, seminerin kendileri için oldukça faydalı olduğunu ve Final Okulları’nın benzer etkinliklerine katılmaya devam edeceklerini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.