Filiz : Mazlum Suriye Halkının Yanındayız

Filiz : Mazlum Suriye Halkının Yanındayız

Dünyanın neresinde bir mazlum aman dilese Türkiye Cumhuriyeti orada olacaktır diyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Türkiye Cumhuriyeti varsa mazlumlar için her zaman bir umut vardır” dedi.

A+A-

Son günlerde sıkça tartışılan Suriyeli sığınmacılar ve onlara vatandaşlık verilmesinin gündeme gelmesi konuları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz konuyla ilgili şunları söyledi:

“ Biz 21 yıl önce nasıl mazlum Bosna halkının yanında olduysak şimdi de mazlum Suriye halkının yanındayız. Suriyeli sığınmacılar ve onlara vatandaşlık verilmesi konusu üzerinden AK Partimize ve Cumhurbaşkanımıza yönelik sert eleştiriler yapılıyor. Suriye'den gelip ülkemize sığınan kardeşlerimizle ilgili utanç verici tartışmalara şahit oluyoruz. Başbakanımızın’da dediği gibi; Mazimize,Türklüğe yakışmayacak ifadeler var. Bu eleştirileri yapanların her zaman ki gibi amacı Cumhurbaşkanımızı,Başbakanımızı, hükümetimizi, birlik beraberlik ve kardeşliğimizi yıpratmaktır. Yalan yanlış sözlerle, sosyal medyadan, basından kamuoyunu; bizlere ve suriyeli sığınmacı kardeşlerimize karşı olumsuz yönlendirmeye çalışıyorlar.

Bizim Kardeşliğimiz muhacir ile ensar gibidir. Bizler, burada bu insanlarla yıllardır arkadaşlık, kardeşlik, akrabalık hukuku içerisinde yaşamışız. Şu anda vatanlarından hicret ederek, ensar olarak bizi görmüş bize sığınmışlar. Ölümden kaçan onurlu insanlara dönük merhametsizce suçlamalar, Türk milletinin ne genlerinde ne geleneğinde vardır. Vatansız,evsiz barksız kalmış insanlara dönüp bakmamayı bazıları kendisine yakıştırabilir ama biz bunu kabul etmeyiz. Zorda kalanların yardımına koşuyorsak insanlığımızın ve imanımızın gereği olarak yapıyoruz. Suriyelilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor. Vatandaşlık verilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmadı. Bu çalışma netleşmiş değildir. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı yürütüyor. Belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış veya başka şekilde kanun dışı işlemleri olanların vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz. Vatandaşlıkla ilgili konu yerli yersiz tartışılıyor. Vatandaşlık bizim keşfettiğimiz bir şey değil. Yıllardır insanlık tarihinde var olan bir şey. Ülkeler başvuru yapanları vatandaşlığa kabul eder, duruma göre vatandaşlıktan çıkarılır. Şartları sağlayan herkes vatandaşlığa alınır. Suriyeliler dün gelmedi, 4 yıldır Türkiye'de yaşıyorlar. Bu insanlara geçici oturma ve çalışma izni verildi. Bu sadece

devletin değil milletin de başarısıdır. 3 milyon insanın bir ülkede mülteci olarak kabul edilmesi milletimizin misafirperverliğinin yeni bir örneğidir . Türkiye’ye sığınan bazı suriyelilere ,iskan mevzuatı çercevesinde bedeli alınarak TOKİ konutu verilebilecek. Bedelsiz konut sözkonusu değil. İçişleri bakanımız Efkan Ala’nın da yaptığı açıklamada belirttiği üzere ;Türkiye’de yaşayan ahıska türklerinin de vatandaşlığa alınması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Mazlumun duası hedefini bulan ok gibidir. Bu kardeşlerimiz bizim için tehdit ve tehlike değildir. Türkiye için gerçek tehdit mazluma uzatacak takatimizin ve idrakimizin kalmamasıdır.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.