Felçli geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Felçli geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

DENİZLİ'de iki hafta önce felç geçiren 75 yaşındaki Müzeyyen Semerci, Denizli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından yürüyerek taburcu oldu. 

A+A-

Aniden sağ kol ve bacağını hareket ettiremeyen, bilinç değişikliği ve konuşma bozukluğu yaşayan Müzeyyen Semerci (75) 2 hafta öne yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Müzeyyen Semerci'ye yapılan ilk muayene ve görüntüleme sonrası damar tıkanıklığına bağlı felç tanısı kondu. Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Semerci'ye pıhtı çözücü ve damar açıcı (Trambolitik) tedavi uygulanmaya başlandı. İki hafta süren tedavinin ardından hasta eski sağlığına kavuşarak taburcu oldu. 

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nedim Ongun yaptığı açıklamada, "Damar tıkanıklığına bağlı felç, hem sakat bırakan hem de ölümle sonuçlanan durumlar arasında yer alır. Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara ve alkol kullanımı, kalp ve damar hastalıkları gibi nedenlerle her yıl sıklığı giderek artan inme hastalığının erken tanı ve tedavisi oldukça önemlidir. İnme hastalığında vakit kaybı sonrası beyin hasarı geri dönüşsüz bir hal alır. Hastanın özellikle ilk 3 saat içerisinde hastaneye getirilmesi, inmenin hasarsız iyileşme şansını arttırmaktadır. Hastamız Müzeyyen Semerci de felç geçirdikten kısa süre sonra hastanemize getirildiği için hasarsız bir şekilde iyileşti ve sağlığına kavuştu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.