Ev Alıp Satacaklar Bu Haber Sizin İçin

Ev Alıp Satacaklar Bu Haber Sizin İçin

Bina satacaklar ya da binasını kiraya vereceklerin 'Enerji Verimliliği Belgesi' ibraz etme zorunluluğu bir kez daha ötelendi. 2 Mayıs 2017'de başlaması gereken ibraz zorunluluğu, 1 Ocak 2020'ye ertelendi.

A+A-

Binalarda 2 Mayıs'ta başlayacak zorunluluk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle 4.kez ertelendi.

Böylece 2011 yılından önce ruhsatlandırılan binaların satımında veya kiralanmasında Enerji Verimliliği ibraz etme zorunluluğu 1 Ocak 2020'den itibaren başlayacak. Enerji Kimlik Belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacını, enerji tüketim sınıflandırmasını, yalıtım özelliklerini, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeriyor. Enerji Kimlik Belgesine göre tüm binalar A ve G harfleri aralığında bir enerji sınıfına göre sınıflandırılıp; A verimli binayı, G ise verimsiz binayı tanımlıyor.

ERTELENEN O MADDE ŞÖYLE:

''Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.