Ertuğrul'un İçme Suyu Sorunu

Ertuğrul'un İçme Suyu Sorunu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Güney İlçesinin Ertuğrul Mahallesi’nde vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için alt yapı atağı başlattı. Ertuğrul Mahallesi’nde 2 mevcut içme suyu kaynağı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Güney İlçesi Ertuğrul Mahallesi'nde sık sık meydana gelen içme suyu hattı arızaları ve içme suyu yetersizliğini sonlandıracak alt yapı projesi başlattı. Ertuğrul Mahallesi’ndeki mevcut su kaynaklarının yaklaşık 30 yıl önce yapıldığını ve iletim hatlarının dere içerisinden geçtiğini belirleyen DESKİ, mevcut içme suyu biriktirme deposunun da yetersiz geldiğini belirledi. Yaşanılan sıkıntılara son vermek üzere harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Ertuğrul Mahallesi'nin içme suyu deposu ve iletim hattı projelerini tamamladı.

Başkan Zolan’a teşekkür

Projenin tamamlanmasının ardından mahallenin içme suyu sorununu sonlandıracak 4.500 metre iletim hattı, Karagün ve Sugözü içme suyu kaynaklarının iyileştirilmesi ve drenaj hattı yenileme çalışmaları başlatıldı. Bunun yanında DESKİ, bölge için 200 metreküplük içme suyu deposu inşaatını da başlattı. Vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için yapılan proje bölgede sevinçle karşılanırken, Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Şuayip Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve tüm ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.