Erbeyin:Türk İslam Ülkücüleri İktidar İstiyor

Erbeyin:Türk İslam Ülkücüleri İktidar İstiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, MHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

A+A-

MHP’li Erbeyin, “Genel başkanımız saygı değer bir insandır, 18 yıldır genel başkanımızdır, büyüğümüzdür, bu davaya hizmet etmiştir. Ama bu yönetim şekliyle bizim dükkanımıza müşteri gelmemektedir. İşte bunun için “değişim” diyoruz” dedi.

 

MHP’den sonra siyasi literatüre giren partilerin iktidar olduğunu belirten Erbeyin,  “25 yıllık Avukatım, bu süreç içerisinde adaletin tecellisi için çalışıyorum.  Ben, esnaf ya da işadamından ‘kazanacağım’ diyerek aldığım davayı kaybetsem, yani 10 defa dava verildi, 10’unu da  kaybettim. Bu esnaf ya da, işadamı  bir daha bana dava verir mi? Bir şoför hedefe varmadan her defasında kaza yaparsa bu şoföre çalıştığı firma bir daha otobüs verir mi? Bizim eleştirimiz mevcut Genel Başkanımızın şahsına değildir. Genel başkanımız saygı değer bir insandır, 18 yıldır Genel Başkanımızdır, büyüğümüzdür. Bu davaya hizmet etmiştir. Genel Başkanımız başımızda olduğu müddetçe bizim dükkanımıza müşteri gelmemektedir. 18 yıldır bu dükkan bir boy atamamakta, bizden sonra siyasi literatüre giren partiler iktidar olabilmektedir. Milli Görüşün kurucusu rahmetli Necmettin Erbakan Başbakan olmuştur, sayın Abdullah Gül Başbakan olmuştur, Cumhurbaşkanı olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olmuştur, Cumhurbaşkanı olmuştur. Ahmet Davutoğlu Başbakan olmuştur.  Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirasçıları biz Ülkücüler  olarak  bir Cumhurbaşkanlığını, bir Meclis Başkanlığını, bir Başbakanlığı niye yapamayalım? Bizim diğerlerinden ne tür eksiğimiz var diye baktığımızda bizim diğerlerinden bir eksiğimiz yok” dedi.

TÜRK İSLAM ÜLKÜCÜLERİ İKTİDARA GELME POTANSİYELİNE SAHİP

Bugün 13 yıllık AKP iktidarı döneminde bütün Türk-İslam Ülkücülerinin diskalifiye edildiğini belirten Erbeyin,  “Bütün ülkücüler horlandı. Diyoruz ki, biz bu toplumun asli unsurlarıyız.  Sayın Genel Başkanımızın yönetim şekliyle Türk Milleti, Türk Milliyetçileriyle iktidar olacak derecede kucaklaşamadı, kucaklaştırılamadı. Bizde şeker var, un var ama niye helva yapamıyoruz? Demek ki yönetim şeklimizde bir eksiklik var diye düşünüyorum. Bizim Genel Başkanımıza hiçbir garezimiz, düşmanlığımız yoktur. Çünkü beraber yürümüşüz.  Ama bu yönetim anlayışıyla bu iş gitmiyor. MHP’nin yüzde 40 alıp, önce Başbakanlığı, sonra Meclis Başkanlığını, sonra cumhurbaşkanlığını alabilecek bir potansiyeli varken, biz 40 kişilik grupla 50 kişilik grupla, azdan bir şey olmuyor, azdan hizmet olmuyor.  Bu Millet Rahmetli İsmet Paşa’ya, Adnan Menderes’e Süleyman Demirel’e, Bülent Ecevit’e, Turgut Özal’a yetki verdi, AKP kadrolarına yetki verdi. Şimdi ben soruyorum, bu millet  toplumun öz değeri olan Türk-İslam Ülkücülerine niye yetki vermesin. Demek ki bizim vatandaşa ulaşmada bir eksiğimiz var. Biz, 2012’de bu partide değişim gerekiyor, dedik.  Biz bu değişimi sağlarsak, 2014’te yerel seçimlerde ikinci parti olursak, 2015 seçimlerinde asgari ikinci, yada birinci parti olabiliriz, dedik. Ama bugün geldiğimiz noktada bunu söylemekten mutlu değilim, haklılığımız ortaya çıktı” diye konuştu. MESUT GÜLER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.