En Güzelleri Seçildi...

En Güzelleri Seçildi...

En iyi erik, en güzel koç ve en güzel buzağı seçildi

A+A-

13. Tarım ve Kültür Festivali kapsamında en iyi erik, en güzel koç ve en güzel buzağı yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan tüm koç ve buzağı yarışmacılarına yem hediye edildi. 3 kategoride gerçekleşen yarışmanın ilk üçüne ise çeyrek altın hediye edildi.


Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Tarım ve Kültür Festivali kapsamında Sarayköy, dolu dolu 3 gün geçirecek. Festival kapsamında Sarayköy Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Ziraat Odası tarafından düzenlenen en iyi erik, en güzel koç ve en güzel buzağı yarışması Aşağı Mahalle parkında gerçekleştirildi.

İlk olarak Türkiye’de isim yapmış tarım ürünlerinden olan papaz erikleri yarıştı. 4 çiftçinin katıldığı erik yarışmasında papaz erikleri renk, temizlik, gevreklik, tat, lezzet, irilik ve görünüşleri ile değerlendirildi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Songün Dinçer birinci, Ziver Çatar ve Ala Karabacak ikinci, Yusuf Şahin’in erikleri ise üçüncü oldu.


Ardından 16 koç jüri önüne çıktı. Koçlar ırk özelliği, bakımı, temizliği ve dış görünüşüne göre jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Ardından sonuçları açıklayan jüri Ümit Bıçak’ın ay yıldızlı koçunu birinci, Niyazi Kuru ve Zeki Yatkın’ın koçunu ikinci, Cennet Bayrak’ın koçunu ise üçüncü olarak seçti.

Sahne sırası bu defa buzağılardaydı. 5 buzağının katıldığı yarışmada Ali Kutlu’nun buzağısı birinci, Ali Çakal’ın buzağısı ikinci, Şevket Teke’nin buzağısı ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda yarışmacılara ödüllerini takdim eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “En iyi erik, en güzel buzağı ve en güzel koç yarışmamıza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Burada bir emek sergilendi aslında. Burada sergilenen erikleri yetiştirmek aylarca sürüyor. Bu hayvanların beslenmesi, bakamı, gece gündüz çocuklarınız gibi bakarak emek veriyorsunuz. Hepiniz aslında birer birincisiniz. Bu etkinliğimizde bizlere katkı veren Ziraat Odası Başkanımız Halil Aktım’a, İlçe Tarım Müdürümüz Ayhan Gümen’ ve Sarayköy Belediyesi tüm ekiplerine teşekkür ederim” dedi.


21 MAYIS PAZAR GÜNÜ OFF ROAD VE KONSER

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Özbaş, “ Pazar günü saat 11.00’de Sığma Azmak Mevkiinde düzenleyeceğimiz off road oyunlarına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Heyecan ve adrenalin yaşanacağı bu etkinliğimize Türkiye’nin dört bir yanından 40’ı aşkın yarışmacımızın gelmesi bekleniyor. Ardından yine akşamı saat 20.30’da açık pazar yerinde düzenleyeceğimiz Aleyna Tilki ve Emre Aydın konserine de tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.