El yapımı Patlayıcı Kullanmışlar

El yapımı Patlayıcı Kullanmışlar

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kakçılarına yönelik düzenledi. Operasyonda çok sayıda Roma ve Bizans dönemine ait sikke ele geçirilirken izinsiz kazı yapan İran uyruklu 1 kişi de tutuklandı.

A+A-

Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarihi eser kaçakçılarına yönelik 2 farklı operasyon düzenledi. Pamukkale’de yapılan operasyonda S.Ö. isimli kişinin elinde tarihi eser bulunduğu ve bunları satmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı. S.Ö. isimli kişi elinde bulunan sikkeleri satmak için Pamukkale mahallesine götürdüğü esnada 53 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke ile birlikte yakalandı. 

Bir diğer operasyonda ise Baklan Sarıyakalar mevkiinde yapıldı. Kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşan jandarma söz konusu mevkiiye yaptığı operasyonda izinsiz kazı yapan O.A. ile İran uyruklu M.A. isimli şüphelileri gözaltına aldı. 

İzinsiz kazı yapan iki kişinin kazı yaparken el yapımı patlayıcı kullandıkları tespit edildi. Yapılan incelemede olay yerinde 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan ve potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış el yapımı patlayıcıyı ele geçirildi. Olay yerindeki patlayıcı düzeneği bomba imha uzmanlarınca yerinde kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

Operayonlarda 53 adet sikke, 4 adet toprak kandil, 3 dedektör, 1 jeneratör, 1 adet akü, 2 adet hilti, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 4 adet kurusıkı tabanca ile el yapımı patlayıcının hazırlanmasında  kullanılan kimyasal madde ele geçirdi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden İran uyruklu M.A. tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.