El Emeği Göz Nuru Sergisi Açıldı

El Emeği Göz Nuru Sergisi Açıldı

Tavas Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2014-2015 öğretim yılında açılan Kadın Giysileri Dikimi, Makine Nakışları, Ebru ve çini kurslarını bitiren kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği yılsonu karma sergisi törenle açıldı.

A+A-

Tavas Belediyesi Kadın Kültür Merkezinde Kaymakam Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan tarafından açılışı yapılan yılsonu karma sergide kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

 

Açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fışkınlı 2014-2015 öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli dallarda kurs açtıklarını belirterek, “ Kursiyerlerimiz açmış olduğumuz Kadın Giysileri Dikimi, Makine Nakışları, Ebru ve Çini kurslarına iştirak ederek el emeği göz nuru bu güzel eserleri oluşturdular. Halk Eğitim Merkezi olarak asıl gayemiz insanımıza boş zamanlarını değerlendirebileceği etkinlikler oluşturmak ve ayrıca sanat öğrenerek ev ekonomilerine katkıda bulunmak. Bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanımıza, öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Halk Eğitim; bir lüks değil, bireylerin toplumsal mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir. Ahlaklı bir toplum yetiştirilmesi adına mirasımız olan kültürümüzün geçmişten geleceğe aktarılması adına hayatın her alanında var olmanın mücadelesidir. Bir işi bir kişi sadece eliyle yaparsa işçi, eli ve beyniyle yaparsa usta, eli beyni ve gönlüyle yaparsa zanaatkarmış. Belediye olarak her türlü desteği vermekteyiz. Kadınlarımıza en iyi şartlarda hizmet sunmayı ve yaptıkları eserleri pazarlamaları için projeler geliştirmekteyiz. Bu serginin açılışında emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

 

Kaymakam Osman Varol, “Yalnızca çeyiz için değil, iş yeri atölyeleri açarak satış yapıp aile ekonominize gelire dönüştürün. Bu serginin açılışında emeği geçenleri kutlar sizleri tebrik ederim” dedi.

 

Konuşmaların ardından serginin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler sergilenen eserlerin bulunduğu stantları tek tek dolaşarak usta öğreticilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Sergi Cuma gününe kadar açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.