Eksikleri Sıraladı,''Yetmez Ama Evet'' Dedi...

Eksikleri Sıraladı,''Yetmez Ama Evet'' Dedi...

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2014 yılı faaliyet raporu Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda oylandı.

A+A-

Rapora,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Grubu olumlu oy kullandı. MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip,   “Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından sunum yapılan faaliyet raporunda büyükşehir belediyesi hizmetlerindeki aksayan, eksik ve yetersiz bulduğumuz yönleri dile getirdik. Denizli Merkezde ve büyükşehir olmakla birlikte tüm ilçelerimizde ve ilçelerimize bağlı köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki vatandaşlarımızdan gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda eksik olan ve çözüm bekleyen sorunları dile getirdik.

 Bu sorunların bir an önce Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmesi konusunda vatandaşlar adına talepte bulunduk. Sorunların yakın takipçisi olacağımızı ilettik.  “Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdırlar” sözünden hareketle bizim  üzerimize düşen bir görevde var ise Denizlimizin menfaati için seve seve yardım etmeye hazır  olduğumuzu belirttik” dedi.

 

EKSİKLİKLERİ SIRALADI

 

Faaliyet raporunda eksik bulduğu ve bir an önce çözüme kavuşturulmasını gereken sorunları  sıralayan  Garip,  “Adalet, İncilipınar, Akvadi ve şehrin diğer yerlerinde yapılmış olan parkların bu gün için Denizli’nin ihtiyacını karşılıyor konumda görülse de, 2019 yılına kadar olan süreçte şehrin merkezi bir noktasında İncilipınar ve Adalet Parkı büyüklüğünde başka bir park ihtiyacının olduğu kaçınılmazdır. Denizli Merkezdeki mahallelerde ve ilçelere bağlı mahallelerde hala muhtarlık binası olmayan mahalleler vardır. Bir an önce bu mahallelere muhtarlık binası yapılması gerekmektedir.  2013 yılı faaliyet raporunun okunduğu 2014 yılı meclis oturumunda merkeze bağlı Alparslan mahalle buna örnektir” dedi. Garip,   İlçelere bağlı köyden mahalleye dönüşen köy yollarının yeniden yapılması, asfaltlanması, bunun yanında yolların aydınlatmasının yapılması, yol kenarlarına trafik uyarı işareti levhaları, yolları aydınlatıcı reflektörlerin konulmasını talep etti. Garip, Kar yağışı ve iklim koşulları sebebiyle merkezde ve tüm Denizli genelinde yollarda oluşan çukurlukların bir an önce kapatılması konusunda aceleci olunması ve  kangren haline gelen otopark sorununun acilen çözülmesini istedi.

 

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR”

 

Garip, “Denizli Merkezde yapılan hastane kavşağı, Esma Hatun Kavşağı, Tiyatro Kavşağı ve Adalet Kavşağında yapılan çalışmaların vatandaşımızın trafikte daha fazla mağdur olmaması için yapılan iyi niyetli bir çalışma olduğunu belirtmek istiyorum.  Bu kavşak düzenlemelerinin trafik sorunu ve trafik akışını çözmemektedir.  Özellikle tiyatro kavşağının askeri yoldan Ulus’a , Ulus’tan Askeri yola çıkan bölümünün alttan geçit olacak şekilde düzenlenmesi, Çamlık, Lise caddesi güzergahının ise gelişli gidişli üstten geçilecek şekilde altlı üstlü köprülü kavşak şeklinde düzenlenmesinin Denizli trafiğini rahatlatacağını düşünüyoruz.  Mevcut kavşak düzenlemesinin bugün için yeterli görülse bile önümüzdeki dört yıllık süreçte bu kavşak düzenlemesi artan nüfus yoğunluğu, trafikteki araç yoğunluğu dikkate alındığında ihtiyacı karşılamayacak ve yoğunluğu azaltmayacaktır.  Aynı kavşak düzenlemelerinin askeri yol ile Gerzele mahallesine bağlayan başak heykelinin bulunduğu bölgeye, altlı üstlü geçiş olacak şekilde kavşak yapılmasının daha olumlu olacağını düşünüyoruz.  Yine hastane ve Esma Hatun ve Adalet Kavşağında da benzer çalışmaların yapılması konusunda yetkili birimlerin çalışma yapması kaçınılmazdır.  Bu kavşaklardaki yapılacak bu şekildeki düzenlemelerin Denizli insanımız açısından daha uygun olacağı görüşündeyiz” dedi.

 

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

 

Osman Zolan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce dolaştığı ilçelerde büyükşehirde hangi hizmetler varsa aynı hizmetleri ilçelerde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız da alacak şeklinde seçim vaadinde bulunduğunu hatırlatan Garip, “Başkanın bu vaadini yerine getirip getirmedi noktasında takiplerimizi sürdürüyoruz. Dileğimiz önümüzdeki dört yıllık belediye başkanlığı sürecinde köylerdeki ve ilçelerdeki vatandaşlarımızın da büyükşehir merkezindeki aynı hizmetleri alabilmesi için gereken çalışmaların titizlikle sürdürülmesidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.