Ehliyet sınavında bir ilk!

Ehliyet sınavında bir ilk!

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) soruları, işitme engelli adaylar için işaret diline çevrilecek.

A+A-

Milli eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, MTSKS sorularının işaret diline çevrilmesi ve video çekimlerinin yapılması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının işitme engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların işaret diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.

MTSKS e-sınav uygulama kılavuzunun işaret diline çevrilmesi ile soruların işitme engellilerin anlayacağı ek ve köklere göre yeniden yazılması çalışmaları ise devam ediyor. E-sınavda işitme engeli tanımlanmış adaylara soruların işaret diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi çalışmaları sürüyor.

Yapılan çalışmayla işitme engellilerin, bu yıl içinde açılması planlanan 17 ildeki e-sınav salonlarında, Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınmaları sağlanacak.

Daha önce sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava katılabilen işitme engelli adaylar, böylece kendilerine en yakın ildeki e-sınav salonunda sınava girebilecek.

İşaret diline çevrilen ilk sanal sınav uygulamasının ise bu yıl nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.