Ege'nin Bülbülleri O Gece Çal’da Şakıdı

Ege'nin Bülbülleri O Gece Çal’da Şakıdı

Denizli’nin Çal Belediyesi tarafından düzenlenen “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı” YAZ-AR-BİR şairleri ve sanatçılarının katılımı ile gerçekleştirildi

A+A-

Öğle saatlerinde Çal’a ulaşan şairler ve sanatçılar Çal Belediye başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret etti.

Belediye toplantı salonundaki sohbette; YAZ-AR-BİR başkanı Abdülkadir Uslu: “Öncelikle Fethi Akcan Başkanıma ve meclis üyelerine dernek üyelerim adına teşekkür ediyorum. Bizlere özlem duyduğumuz bir tavırla destek olduğu için. Sanata ve sanatçıya bakış açısından dolayı da kutluyorum.”dedi.

Uslu: “Yaklaşık beş ay önce YAZ-AR-BİR yönetimi olarak ziyaret ettiğimiz başkan Fethi Akcan bey ile projelerimizi ve yerel yönetim hizmetleri ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Projelerimizden biri olan “Türkü ve Şiir Akşamı”nı öncelikle gerçekleştirelim dedi. Bunun üzerine çalışmalara başladık, tüm hazırlıklarımızı büyük bir hassasiyetle tamamladık. İnşallah bu akşam hazırlıkların meyvesini alacağız. Ben tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Sanatın  öne çıktığı sohbette Başkan Akcan, “Kültürümüze, kültür ürünlerimize sahip çıkıyoruz. Geçmiş ile gelecek arasında bir köprü olmaya çalışıyoruz. Burada da sizlere güveniyoruz, sizlerle beraber ancak bu sorumluluğumuzu yerine getirebileceğimizi biliyoruz. Değerli şair, yazar ve sanatçılarımızı Çal’da ağırlıyor olmak bizim için bir mutluluk kaynağı oldu. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Uzun zamandır çalışmasını yaptığımız  Çal Türküleri cd’si de yakında tamamlanıyor. Hemşerimiz, sanatçı dostumuz Adnan Koparan’ın fedakar gayretleriyle bu kültür eserini Çal’a ve Denizli’ye kazandıracağız. Ben Adnan Koparan beye de teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İlim ve sanat beşiği olan Çal…

 

 “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı” na Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP Denizli il başkanı Yasin Öztürk, Belediye meclis üyeleri, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel başkanı Abdülkadir Uslu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 YAZ-AR-BİR Genel başkanı Abdülkadir Uslu, gecenin açış konuşmasında  “Sanata ve sanatçıya sahip çıkan nadir yöneticilerden biri olan Çal Belediye başkanı Fethi Akcan beye ve ekibine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Şehir merkezi dışında yaşayan vatandaşlarımızın sanat ve kültürel etkinliklerle tanışması, sanatçı, yazar, çizer, şair arkadaşlarımızın da oradaki vatandaşlarımız ile kısa bir süreliğine de olsa  aynı havayı solumalarını, aynı ortamı paylaşmaları adına bu tür etkinlikleri önemli buluyoruz.

İnşallah bu tür etkinlikler bir ilim ve sanat beşiği olan Çal’da artarak devam eder. Diğer yerel yöneticilere de örnek olur.”dedi.

Çal Belediye başkanı Fethi Akcan ise Çal’da bir ilki daha gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Yazarbir başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum.  Kültürümüzün yaşaması ve geleceğe taşınmasında yazarlarımızın, şairlerimizin, sanatçılarımızın, ozanlarımızın önemi büyük. Bizler de yerel yöneticiler olarak günlük hizmetlerimizin yanında kültürel ve sanatsal hizmetleri yapma sorumluluğumuz da olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak hem de vatandaşlarımızın bakış açısını geliştirecek ve sanat adamlarının da ortaya çıkmasını sağlayacak faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu tür etkinlikleri gelenekselleştirip sürekli kılabiliriz.”dedi.

 

18 şair, 3 sanatçı, 1 ozan katıldı.

 

 “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı”nda sunumu; Reyhan Pervanlar Karaalp ve Sadık Dağdeviren yaparken; Ozan Nihat Sönmez, Anadolu Pop Rock sanatçısı Hurşit Türkay Çakır, Türk Halk Müziği Sanatçıları Hasan Arzuman ve Aşık Lüzumsuz (Sadık Dağdeviren)  sahne aldı.  

Gecede kendi şiirlerini okuyan YAZ-AR-BİR şairleri de şu isimlerden oluştu: Abdullah Aksoy, Adem Çoban, Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Aysel  Menteş, Baki Evkaralı, Faruk Gülhan, Hüsamettin Tat, İbrahim Çamalan, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Melahat Kuzu, Meral Gökkaya, Muhammet Kahraman, Mustafa Demirci, Ramazan Efe, Reyhan Pervanlar Karaalp, Safiye Samyeli.

Program sonunda Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu ve MHP Denizli il başkanı Yasin Öztürk katılımcılara “Teşekkür ve Katılım” belgelerini takdim etti.

YAZ-AR-BİR genel Başkanı Uslu, Belediye başkanı Akcan’a günün anısına “YAZ-AR-BİR şilti”  verdi.

YAZ-AR-BİR yönetim kurulu üyesi-Şair İbrahim Çamalan, “yazarBİR dergisi” kapağının ve “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı”  afişinin basılı olduğu tişörtü etkinliğin anısına Başkan Akcan’a hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.