Duruşumuzu Tüm Dünyaya Gösterdik

Duruşumuzu Tüm Dünyaya Gösterdik

Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü mesajı

A+A-

15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 98 yıl önce milli mücadele ateşini yakan Denizli halkının bu duruşunu 15 Temmuz’da da tüm dünya gösterdiğini vurguladı.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, “Denizli, 15 Mayıs 1919'da İzmir’in işgalinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Bayramyeri Meydanı'nda bir araya gelerek, işgale karşı koyan ilk şehirlerin başını çekmiştir. Atalarımız, ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı verdiği milli mücadele destanı ile şehrimizin düşman postalları ile çiğnenmesine müsaade etmemişlerdir. Milletimiz göstermiş olduğu bu milli mücadele ruhu ile mazlum halklara umut olmuş, bu büyük mücadele için atılan ilk adımlardan birinin ilimizde olması ise bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur” dedi.

 

Denizli halkının 98 yıl önce yaşadığı o tarihi günde koşulsuz bir bütün olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancağını alarak, Bayramyeri Meydanı'nda toplanan halka ‘Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz...’ diyerek milli mücadele ruhunun en büyük ateşleyicisi olmuştur” dedi.

 

98 yıl önce milli mücadele ateşini yakan Denizli halkının bu duruşunu 15 Temmuz’da da tüm dünya gösterdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Milli mücadele ateşinin 15 Temmuz'da da sönmediğini gösteren Denizli halkı, darbe girişiminden kısa bir süre sonra 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanını doldurarak demokrasisine ve seçilmişlerine sahip çıkmıştır. Atalarının yaptığı gibi ellerinde silah olmadığı halde canlarını siper eden ve demokrasi nöbetlerinde her gece ülkesine sahip çıkan vatandaşlarımız yine bir destan yazmıştır. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına ve bu vatan için canını hiçe sayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.