Dünyaca ünlü araba markası uyardı...

Dünyaca ünlü araba markası uyardı...

Federal Otomobil Dairesi (KBA) Opel'in ürettiği Opel Adam ve Corsa D modellerinde direksiyon ana milinin kırılabilir olduğunu açıkladı.

A+A-

HANGİ MODEL TEHLİKELİ?

Servise çağırılan otomobillerin ise 2014 Şubat'ından sonra direksiyon ana milinde tamirat yapılanlar olduğu bildirildi. Ayrıca Opel Adam modellerinin tamamı, Corsa D'de ise 2006 ile 2014 arası üretilen araçların bu olumsuzluktan etkilendiği kaydediliyor.

"KAZAYA NEDEN OLABİLİR"

Bu modellerdeki direksiyon ana milinin uygun olmayan ve müsaade edilmeyen daha dayanıksız metalden üretildiği ortaya çıktı. Bu milin kırılması durumunda otomobil direksiyonu çalışamaz hale geliyor ve büyük kazalara yol açabiliyor.

SERVİSE GİTMELERİ GEREKİYOR

KBA bu iki modelden 2014'ten sonra söz konusu direksiyon milinde tamirat yapılan araçların en kısa zamanda bir Opel servisine başvurmaları çağrısı yapıyor. KBA bunun dışında aynı maddeden üretilen yedek parçaların satıcılara ve bunların toptancılarına da ulaştığını kaydetti. Yerleri ve miktarı belirlenemeyen bu parçalardan otomobil kullanıcılarını, tamirhane ve satıcıları uyararak kullanılmamasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.