Dumanlı Serbest Karaca Tutuklu !

Dumanlı Serbest Karaca Tutuklu !

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da olduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

A+A-

Demokrasi basına darbe operasyonuyla gözaltına alınan ve hukuksuzşekilde günlerce tutsak olarak bekletilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı 'nın da olduğu 12 kişi hakkındaki karar açıklandı.

Hidayet Karaca, Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan tutuklu yargılanacak, Ekrem Dumanlı ile diğer kişiler serbest bırakıldı. Dumanlı'ya yurt dışına çıkış yasağı verildi.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

 

EKREM DUMANLI DAHİL 8 KİŞİ SERBEST

 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Hidayet Karaca dahil 4 kişi tutuklanırken, 8 kişi serbest kaldı.

 

TUTUKLANAN İSİMLER;

 

1- Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca,

 

2- Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder,

 

3- Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı,

 

4- Komiser Mustafa Kılıçarslan.

 

SALONA KİMSE ALINMADI

 

"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.

 

NE İLE SUÇLANIYORLAR?

 

Tutuklama kararı verilenler hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyeti tehdit", "hakaret ve iftira" gibi suçlamalar var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.