Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi Yükseliyor

Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi Yükseliyor

Pamukkale Belediyesi’nin en iddialı projelerinden biri olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde inşaat hızla devam ediyor.

A+A-

Temelin atıldığı 14 Kasım’dan bu yana yeraltında bulunan 2 katın kaba inşaatı tamamlandı. Toplam 7 kattan oluşacak komplekste 3. kat için çalışmalar başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde çalışmalar yağmur çamur demeden devam ediyor. İnşaatın belirlediğimiz tarihe kadar tamamlanması için çalışmalara hiç ara verilmiyor” dedi

 

Geride bıraktığımız yılın Kasım ayının 14’ünde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımı ile temeli atılan Pamukkale Belediyesi’nin 16 vizyon projesinden en önemlisi olan ve Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin inşası hızla devam ediyor. 18 milyon liraya mal olacak olan kompleksinin yer seviyesinin altında kalan 2 katının kaba inşaatı tamamlandı. Çalışmalar kış şartlarında da devam ediyor. Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu günler dışında yaklaşık 60 kişilik ekip yoğun bir tempoda çalışarak inşaatın yükselmesini sağlıyor.

 

2018’E YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Yapımını Pamukkale Belediyesinin üstlendiği ve toplamda 7 katlı olacak olan sağlık kompleksinin 2018 yılının ilk aylarında hizmete girmesi planlanıyor. Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde Dahiliye, Genel Cerrahi, Çocuk, Kadın doğum, KBB, Gastroenteroloji, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Beyin Cerrahisi, Üroloji, Ortopedi, Enfeksiyon Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Cildiye, Fizik Tedavi, Nefroloji poliklinikleri yer alacak. Günde 2 bin poliklinik yapılması öngörülen kompleks bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet verecek.

 

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlık konusunda geniş bir kesime hitap edecek olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Temel atmanın üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçtiğini belirten Başkan Gürlesin, “O günden bu yana kompleksin yer altın olan bölümlerinin yer alacağı 2 katın kaba inşaatı tamamlandı. Bu çalışmalarla zemin seviyesine ulaşılmış oldu. Artık bundan sonra bina yükselmeye başlayacak. Zorlu kış şartlarında mümkün olduğu kadar yağmur çamur demeden çalışmalar devam ediyor. Haziran ayına kadar toplam 7 katın kaba inşaatının tamamlanması planlanıyor. Daha sonra binanın içinde çalışmalar ağırlık kazanacak. Hedefimiz 2018 yılının ilk aylarında Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin tamamlanarak halkın hizmetine sunulması. Pamukkale Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.