Devlet Bahçeli, A Takımını Değiştiriyor!

Devlet Bahçeli, A Takımını Değiştiriyor!

Erken seçim olasılığını göz önünde bulunduran Bahçeli, A takımında değişikliğe gidiyor.

A+A-

Seçim bölgelerinde büyük başarı sağlayan Vural ile Halaçoğlu'nun koltuğu garanti.


Kulislerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Divan üyesinden ez az yarısını değiştireceği ve yerlerine de yeni isimler atayacağı konuşuluyor. Revizyon operasyonunun 15 Kasım'da yapılabilecek olası erken seçimden önce eylülde gerçekleşmesi bekleniyor.


YENİ EKİPLE GİRECEK


21 Mart'ta Ankara'da yapılan 11 Olağan Büyük Kurultay'da bin 149 delegenin oyu ile 7. kez MHP Genel Başkanlığı'na seçilen Bahçeli'nin muhtemel erken seçime yenileyeceği parti yönetimi ile girmeyi planladığı öğrenildi. Genel Başkan Yardımcılıkları'na sürpriz isimlerin getirileceği ifade ediliyor.


GÖZLER BAHÇELİ'DE


Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) tam yetki almasına karşın 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi Başkanlık Divanı'nda değişiklik yapmamıştı. Sadece Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ile Recep Dumanlı görevden alındı. Bu iki koltuğa Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile Hidayet Vahapoğlu atandı.


HABERAL GİRECEK Mİ?


MHP'nin Başkanlık Divanı'na girecek yeni isimler arasında; Ankara milletvekili adayı Erkan Haberal, Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, Ankara milletvekili Mustafa Erdem, Adana milletvekili Mustafa Varlı, Antalya milletvekili Selim Yurdakul ile Mersin eski milletvekili Mehmet Şandır'ın adı geçiyor. Genel Sekreter Yardımcısı olarak Divan'a giren Mustafa Kalaycı'nın da Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor.


İKİ KOLTUK AYNI KALIYOR


MHP'nin Meclis Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ile Yusuf Halaçoğlu'nun ise görevlerinde kalacakları bildirildi. Bahçeli'nin performanslarını beğendiği Oktay Vural ile Kayseri'de bir olan vekil sayısını 3'e çıkartarak büyük başarı elde eden Halaçoğlu'nu değiştirmeyeceği öğrenildi.


MHP Başkanlık Divanında halen şu isimler var: "Şefkat Çetin (Ankara), Kenan Tanrıkulu (İzmir), Atila Kaya (İstanbul), Celal Adan (İstanbul), Semih Yalçın (İstanbul), Haluk Ayhan (Denizli), Mevlüt Karakaya (Adana), Oktay Öztürk (Mersin), Sadir Durmaz (Yozgat), Yıldırım Tuğrul Türkeş (Ankara), Ruhsar Demirel (Eskişehir), Zühal Topcu (Ankara), İsmet Büyükataman (Bursa-Genel Sekreter)"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.